drag

Homok helyett hó

Homok helyett hó, bikini helyett thermo zokni, gereblye helyett rotációs kapa a pályán. Így zajlott a második magyarországi hóröplabda verseny a Városligeti Műjégpályán.

A pályákat a jégpálya megtisztításából származó jégkásából építették. A felnőtteknél 6-6 csapat nevezését fogadták el, 2-2 csapat pedig rögtön bejutott az elődöntőbe a strandröplabda pontszámaik alapján.

A hóröplabda szabályai hasonlítanak a strandröplabdáéhoz, annyi különbséggel, hogy nem párosok, hanem triók játszanak egymás ellen. Egy csapat pedig maximum 4 főből állhat és kétszer cserélhetnek egy meccsen. Két megnyert szett elég a győzelemhez, de egy játszma csak 15 pontig tart.

Az első női elődöntőt a Czene Adrienn, Juraszik Patrícia, Villám Csenge hármas játszotta az Őrményi, Csákány, Turi, Kiss négyes ellen.

A másik elődöntőben Gracza-Sóti Fanni, Lutter Lizával és Mester Orsolyval legyőzték a Gubik Hanna, Kiss Liliánát és Szabó Dorkát.

A női döntőben Szombathelyi Szandra, Villám Lilla és Győri Panni a Gracza-Sóti Fanni, Lutter Lizaés Mester Orsolya tróval szemben az első szettet 6 ponttal, a második szettet 7 ponttal nyerték meg. Ezzel ők lettek a bajnokok, Panni 2018-ban is bajnok lett, így megvédte címét. A dobogó alsó fokára Villám Lilla testvére Csenge is felállhatott, Czene Adri és Juraszik Patrícia társaságában.

A férfiaknál Soós Izsák a tanítványaival érkezett, Tari Bencével és Veress Ákossal. Ők már az elődöntőben kezdtek, ahol az első szettet elvesztették. Végül a mérkőzés 3 szettben dőlt el Izsákék javára.

A másik elődöntő mérkőzésen Frányó Csanád, Éliás Balázs, Polgár Levente és Udvarhelyi Márton ellenfele Molnár, Kun, Bogáncs, Mayer négyes volt, akik eredményesebbnek bizonyultak, így ők jutottak a döntőbe.

A döntő már sokkal simább volt Soós Izsák, Tari Bence és Veress Ákos számára. Ugyanis két szettben 15-13-ra, majd 15-11-re győzte le ellenfelét. Ezzel 2018 után ismét Izsák állhatott a dobogó tetejére.

A felnőttek mellett az U20-as lányoknak is rendeztek versenyt, amelyre 9 csapat nevezett. Itt Gubik Hanna, Honti-Majoros Chiara és Szabó Anna trió győzedelmeskedett.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat