drag

Vasvári, Vasvári: A tavalyinál is jobbat!

Kevesebb mint két hét múlva kezdődik az immár világranglista-pontokat is adó 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság. A startig hátralévő időben kifaggatunk néhány érdekes párost – a sort a férfiaknál címvédő Hajós Artúrral és Stréli Bencével kezdtük, majd Szabó Dorottya és Vecsey Fanni következett, most pedig a Vasvári lányok kerülnek sorra, akik tartalmas éven vannak túl, és csak még mozgalmasabb áll előttük, például, amikor május végén beszélgettünk, az egyikük éppen vizsgázott...

Mivel telik az időtök az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság első Mesterversenyéig?

Vasvári Zsófi: Edzéssel, leginkább. A testvérem ráadásul a fogorvosira jár, úgyhogy neki vizsgaidőszak is van, én pedig nemrég tértem vissza az online-oktatásból, úgyhogy kicsi maradt a tanévből is...

Nagyon megterhelő volt az elmúlt másfél év a koronavírus-járvánnyal, online-oktatással és mindenféle korlátozással?

Vasvári Zsófi: Igen, a sportban is voltak korlátozások, de azért bizonyos tekintetben könnyebbséget is jelentettek a változások, hiszen például azzal, hogy fizikailag nem kellett iskolába járni, könnyebben lehetett edzéseket szervezni.

Most épp hogyan álltok a szervezéssel, kész a versenynaptáratok?

Vasvári Zsófi: A magyar fordulókon mindenképpen részt veszünk, és már beneveztünk world tour-versenyre is. Azt persze még nem tudhatjuk, hogy bármelyikre beférünk-e, ám nagyon reméljük, hogy igen. Ezen felül pedig meglátjuk, mi adódik még.

Akkor csak annyi a cél, mint sokan másoknak, hogy minél többet és minél több helyen játszani, vagy ennél konkrétabb eredményeket is megálmodtatok?

Vasvári Zsófi: A tavalyi eredményekhez képest mindenképp javítani szeretnénk. Továbbá nemzetközi szinten még nem sikerült nagyobb eredményt hoznunk, úgyhogy majd szeretnénk...

Ebben segítség lehet, hogy idéntől az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság is ad világranglista-pontokat.

Vasvári Zsófi: Örülünk is neki, hiszen a kis pontok is segíthetnek. Most is beneveztünk például Szófiába egy versenyre, ahol mi voltunk az elsők a várólistán, tehát könnyen lehet, hogy ha tavalyról hoztunk volna pontot, akkor bejutottunk volna... Szóval, nagyon is számít!

Tehát akkor idén tanulás, hazai mesterversenyek, talán egy-két world tour – mi lehet a középtávú terv?

Vasvári Zsófi: Egyelőre nem tervezgettünk évekre előre, hiszen a tanulmányaink mellett játszunk, és így nehéz belőni, mennyit tudunk beleölni a sportba. Főleg, hogy a testvérem után majd én is szeretnék egyetemre menni, csak még azt nem tudom, hova... 

Az eddigi legjobb

Az a „nemzetközi szinten még nem sikerült nagyobb eredményt hoznunk” fordulat persze nem teljesen állja meg a helyét... Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi ugyanis tavaly ősszel a magyar strandröplabdázás legjobb eredményét produkálta az U20-as Európa-bajnokságon, ráadásul részben a családi rekordot megdöntve, 2019-ben ugyanis Vasvári Eszter még Vecsey Fannival párban a 8. helyen zárt az U18-as Eb-n, ezt javították az U20-asok között 5. helyre a Vasvári lányok – amivel kvalifikáltak is az idei korosztályos világbajnokságra.

Nem mellesleg tavaly a hazai ob-k közül U20-ban és U22-ben is nyertek, a felnőttek között pedig bronzéremmel zártak, így fordulnak rá 2021 nyarára.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny

Július 2–4.: II. Mesterverseny (nevezési határidő: június 18.)

Július 16–18., Csepel: III. Mesterverseny (nevezési határidő: július 2.)

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő (nevezési határidő: július 30.)

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat