drag

Új bázis a kajakosoknak és a szörfösöknek

Forrás: mob.hu

A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztési projektjében újabb kajak-kenu pontot adtak át Siófokon. A gyönyörű helyen létesült, szabadidősportot, utánpótlás-nevelést és az élsportot is kiszolgáló víziturisztikai hely nem csupán a kajak-kenusok, hanem a szörfösök újabb bázisa is. A megnyitó ünnepségen jelen volt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és mindkét sportszövetség elnöke, vagyis Schmidt Gábor és Szalay Balázs.

Forrás: mob.hu

A Magyar Szörf Szövetség a hatszoros olimpiai résztvevő Gádorfalvi Áront delegálta a siófoki pontra, ahol már zajlanak is a gyerektáborok.

Forrás: mob.hu

„Nagy előrelépés ez a szörfsport számára, hiszen az aligai bázis után nyílt még egy, és úgy tűnik, Fűzfőn és a Fertő tavon is létesül egy-egy, sőt, szóba került, hogy esetleg a vitorlás szövetség által építendő füredi vízi telepen is kapunk helyet – mondta Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke. – Azt reméljük ettől, hogy szélesedik a sportolói bázis, hiszen tízezer amatőr szörfös van hazánkban, ehhez képest elég kevesen versenyeznek, jó lenne, ha ez változna. Persze, annak is örülünk, ha a mostaninál több tábort szervezhetünk, hiszen számunkra az is siker, ha a kicsik megszeretik a sportágat.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat