drag

Sztár a homokon

A strandröplabda segített Alexander Bergernek, a „sógorok” egyik legjobb teremjátékosának, hogy formában maradjon. 

Miközben a teremröplabda márciusban leállt, és most is csak éledezik, a homokon egyre inkább zajlik az élet, nem véletlen, hogy az előző műfaj sztárjai is a strandröplabdával vészelik át az ínséges időszakot. 

Egy példa, a teljesség igénye nélkül: „egy házzal arrébb”, Ausztriában a remek férfi játékos, Alexander Berger már két hete homokon edz. Berger az osztrák teremválogatott tagja, képességeiről és tudásáról pedig ennél többet is elmond, hogy a legutóbbi öt idényt a márkás olasz élvonalban töltötte, előbb egy évig a Padovát, majd négy esztendeig a Perugiát erősítette, amellyel Bajnokok Ligája-döntőt is játszott, illetve olasz bajnokságot és kétszer kupát nyert.

Most pedig már két hete egy bécsi strandröplabdaközpontban gyakorol. „Hálás vagyok a lehetőségért és azért, hogy a legjobb strandröplabdázókkal edzhetek. Igazából ez volt az egyetlen esélyem, hogy labda kerüljön a kezembe. Egyrészt mókás, másrészt viszont be kell vallanom, nagyon kezdő vagyok a homokon, de legalább minden edzéssel jobb leszek” – idézte őt az európai szövetség, a CEV honlapja.

Ausztriában csak nemrég kezdhettek el újra tréningezni, persze kizárólag a szigorú higéniai szabályok betartásával és negatív koronavírusteszttel. Ugyanakkor legalább Berger például így támadhat, blokkolhat, szerválhat, mindez fontos lépés volt afelé, hogy visszatérjen a normális mindennapokhoz. Berger kalandja azonban hamarosan befejeződik, hiszen csatlakozik az osztrák teremválogatotthoz. 

Itthon is zajlik az élet a homokon. A strandröplabdában 2006 és 2017 között összesen öt bajnoki címet szerző – és ezzel a férfiak között idehaza rekorder – Bagics Balázs az elmúlt idényben a debreceni teremcsapatban játszott, most viszont a Penta-KSE-t erősíti, várhatóan a szintén ide igazoló cívisvárosi csapattársával, Hubicska Patrikkal indul. Ugyanebben a klubban szerepel majd Háfra Dominika, aki legutóbb még Szabó Dorottyával indult és játszott az elmúlt két évben ob-döntőt, és a KSE-ben strandröplabdázik majd Császár Norina is.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat