drag

„Szépen átvészeltük a nehéz időszakot”

Pezseg az élet a MESE Strandröplabdacentrumban, a szép környezetben a kezdőktől a profikig bárki homokra léphet. Itt edzenek a Beach Sport SE játékosai is, a munkáról Gubik János vezetőedző beszélt.

Miután néhány héttel ezelőtt a kormányrendelet értelmében elkezdődhettek a sportedzések, a MESE Strandröplabdacentrum is benépesült. Budapest legújabb strandröplabdaközpontjában négy minden igényt kielégítő pálya működik, ráadásul mivel fedett, egész évben üzemel.

A gyönyörű környezetben, a II. kerületben, Pasaréten (Vadaskerti út 1-3.) található sportcentrum közlekedéssel könnyen elérhető. Nemcsak a profik léphetnek homokra, az online foglalási rendszerben (https://hella.beachsportse.hu/) a családok, baráti társaságok is pillanatok alatt bejelentkezhetnek egy-egy időpontra.

Az enyhítések után sokan visszatértek a strandröplabdapályákra, amely jelzi, a többség a homokon jó környezetben tudja a gyerekeket. Ráadásul minden szükséges óvintézkedést megtettek (öltözőt például nem lehet használni, senki sem tömegközlekedve érkezik), hogy elkerüljék a koronavírus-megbetegedéseket.

A MESE Strandröplabdacentrumban edzenek a Beach Sport SE játékosai is, a legjobbaktól a kezdőkig. „Azzal indítottunk, hogy mindenkitől szülői nyilatkozatot kértünk – jegyezte meg Gubik János, a Beach Sport SE vezetőedzője. – Mindenkit autóval hoznak, vagy biciklivel jönnek. Eleve sem szeretjük, ha túl sokan vagyunk egy-egy pályán, hiszen kevesebb a labdaérintés. Most még inkább szétszedjük a csoportokat, hogy a korábbiaknál is kevésbé legyenek közel egymáshoz a játékosok.”

Gubik elmondta, a gyerekek már nagyon várták, hogy újra edzhessenek. Mindenkivel jól kommunikáltak az otthoni egyéni munkáról, a játékosok videókat küldtek az elvégzett feladatokról, ám azért egyszerűbb személyesen dolgozni, javítani a hibát. „Kezdetben nehezebb volt fenntartani a tüzet, de szépen átvészeltük a nehéz időszakot. Az látszik, hogy most mindenkinek vannak technikai gondjai, hiányosságai. Edzőként igyekszünk visszanyúlni az alapokhoz, az alapérintéseket, alapmozgásokat gyakoroltuk.”

Nehézséget most leginkább a bizonytalanság okoz, hiszen nem tudni, hogy a játékosok mikor bizonyíthatnak élesben. „Szerettünk volna versenyt szervezni, ám nem kaptunk rá engedélyt. Remélem, nemsokára változik a helyzet.”

Azóta kiderült, hogy Budapesten feloldják a kijárási korlátozásokat, így remélhetőleg hamarosan visszatér az élet a megszokott kerékvágásba.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat