drag

Szalay: „A magyar MotoGP nagy lehetőség az egész országnak”

A gyorsaságimotoros-világbajnokság versenynaptárának 2023-tól minimum nyolc éven keresztül része lesz egy magyar versenyfutam is – a 65 milliárd forintból, Hajdúnánás közelében felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget. 

A pálya építése hamarosan elkezdődik, hiszen 2022 végén, vagy legkésőbb 2023 év elején tesztversenyt kell rendezni, a tervezett pályarajzból pedig az is kiderül, hogy a hazai aszfaltcsíkon az óramutató járásával ellentétes irányban zajlanak majd a versenyek. Technikás, előzésekre alkalmas pálya lesz.

„Nagy lehetőség ez az egész országnak, hiszen a sportág csúcskategóriája vendégeskedik majd hazánkban minden évben egyszer, ami több szempontból is előnyös – nyilatkozta Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség alapítója. – Egyrészt ez erős motivációt jelent a fiatal motorosok számára, lehetőséget, hogy támogatókat találjanak, hiszen a motorsportra újra ráirányul a rivaldafény, mint akkor, amikor Talmácsi Gábor a világbajnoki címért küzdött. A világszintű pálya felépülésével biztosan nő a motorversenyek száma hazánkban, és a fentiek tükrében hosszú távon  egész iparág épülhetne erre az egy eseményre. Az utcai motorozásra is hatással lesz ez a verseny, hiszen minden bizonnyal fejlődik majd a motoros kultúra itthon, igazság szerint ebben pillanatnyilag nem vagyunk nagyon elöl. Annak idején, a Balatonring projektnél közreműködtünk az előzetes tanulmány elkészítésében, így pontosan tudom, mekkora gazdasági hatása és előnye lesz annak – és nem csupán sport, hanem turisztikai és országimázs szempontból is –, hogy hazánkba látogat a MotoGP mezőnye.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat