drag

Szabó, Vecsey: Új páros, nagy remények

Kevesebb mint három hét múlva kezdődik az immár világranglista-pontokat is adó 2021-es MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság. A startig hátralévő időben kifaggatunk néhány érdekes párost – a sort a férfiaknál címvédő Hajós Artúrral és Stréli Bencével kezdtük, most pedig egy újonnan összeállt páros, Szabó Dorottya és Vecsey Fanni következik, eltérő és érdekes előtörténettel.

Lassan 2021 feléhez is elérünk, de 2020 továbbra is az egyik fő téma: ti hogyan éltétek meg a járványt, és mindent, ami vele jött?

Szabó Dorottya: Nekem speciális a helyzetem, hiszen tavaly május végén érkeztem haza Dél-Amerikából, így az első hullámról le is maradtam. Azért is szerencsés vagyok, mert tudtommal sem én, sem a környezetem nem volt fertőzött. Nekem elsősorban magamat kellett újjáépítenem a több mint öt hónapos kihagyás után. Erre rá is ment az egész nyár, az eredmények sem úgy alakultak, ahogy terveztem. Ugyanakkor a sportolók általánosságban is szerencsésebbek, hiszen ugyan szigorú körülmények között, de készülhettünk, így „csak” a meccsrutin hiányzik. Havonta-kéthavonta tudott B-kategóriás versenyt rendezni Magyarország, ugyanakkor igazi tétmérkőzésen tavaly augusztus óta nem játszottam. Mondhatnám, hogy fizikailag, technikailag, taktikailag felkészült vagyok, de amikor ott állsz a döntőben, azt lelkileg-érzelmileg is el kell tudni viselni, erre pedig csakis az készít fel, ha ott vagy és csinálhatod.

Vecsey Fanni: Én is szerencsésnek mondhatom magam, mert nem tudok róla, hogy elkaptam volna a fertőzést, és a család sem, csupán a nővérem volt gyanús. Nagyon szigorúan betartottuk a szabályokat, így én leginkább otthon voltam, gimnazistaként onnan tanultam. Persze, amikor lehetett, elmentünk edzeni, viszont erre csak jó időben volt lehetőség, télen a karanténidőszakban előfordult, hogy két hónapig nem gyakorolhattunk, csak otthon igyekeztem kondizni valamennyit… Emiatt volt nehéz a visszatérés.

Ezek után milyennek tűnik az idei nyári program?

Vecsey: Biztos, hogy az ob-fordulókon és a döntőn szeretnénk együtt indulni. World tourokra is bejelentkeztünk, ám erre kevés esélyt látunk, mert szinte az összes kontinensről jönnek a csapatok, úgyhogy ez bizonytalan. További A- és B-kategóriás versenyen is szeretnénk indulni, hiszen most álltunk össze, nekünk fontos az összeszokás, hogy érezzük egymást a pályán és meglegyen a meccsrutin.

Szabó: Nagyon szeretnénk mi is külföldre járni, de egyelőre várakozunk... Voltak már arra nemzetközi javaslatok, hogy rendezői szabadkártyát biztosítsanak egy-egy ország legmagasabban kvalifikált versenyzőnek, ezzel legalább egy magyar páros ott lehetne a selejtezőben.

A külföldi nevezéshez akkor kapóra jöhet, hogy immár a MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság is ad világranglista-pontokat.

Szabó: Ez azért is jó, mert ugyan szerveztünk már world tour-versenyeket, ám így nagyobb figyelmet kaphat a sorozat, sőt, elképzelhető, hogy a pontokért a szomszédos országokból is átjönnek erősebb párosok, ami a mi fejlődésünket is szolgálja. Amióta én world tour-versenyekre járok, ennyi nevezővel még nem találkoztam, nehéz már a selejtezőkbe is bekerülni, úgyhogy mindenképp hasznosak a hazai pontok, segíthetnek. A tavalyi, befagyasztott állás után ráadásul mindenre szükségünk van. 

Mivel telik az időtök az első Mesterversenyig?

Vecsey: Például mivel június 15-ig tart a tanév, és már be kell járni, nekem iskolával, úgyhogy napi egy edzést tudunk megtartani. Utána már napi kettőn gondolkodunk, sőt, valójában, amennyit csak össze tudunk szervezni, minél többet, mert az a fontos, hogy belerázódjunk a közös játékba. Úgyhogy addig is indulunk A- és B-kategóriás versenyeken, hogy kipróbáljuk, milyenek vagyunk együtt a pályán.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021

Június 18–20., Tata: I. Mesterverseny (nevezési határidő: június 4.)

Július 2–4.: II. Mesterverseny (nevezési határidő: június 18.)

Július 16–18., Csepel: III. Mesterverseny (nevezési határidő: július 2.)

Augusztus 13–15., Lupa Beach: Magyar Bajnoki Döntő (nevezési határidő: július 30.)

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat