drag

Szabadkártyával a döntőig

Nagyszerűen szerepelt Hajós Artúr és Stréli Bence Szlovéniában, hiszen egészen a fináléig meneteltek, az odáig vezető úton márkás ellenfeleket is legyőztek. 

Hajós Artúrnak és Stréli Bencének, a közösen magyar bajnok, ifjúsági olimpiai negyedik párosnak nem is telhetett volna jobban június második hétvégéje, hiszen döntőt játszottak a szlovén strandröplabda-versenysorozat első állomásán, a Kranjtól nem messze található Preddvorban. 

„Nagyon megtisztelő a szlovén szövetségtől, hogy szabadkártyát adott nekünk” – számolt be a 4000 eurós összdíjazású, a férfi- és női mezőnyben összesen több mint ötven párost felvonultató eseményről a duó nevében Stréli. 

Mint a fiatal mondta, nem indult zökkenőmentesen a torna, hiszen rég játszottak ennyire erős párosok ellen, ráadásul a megszokottnál jóval mélyebb volt a homok, így nehezebben mozogtak benne. 

A csoportmeccsek nyitányán ki is kaptak a hazai Nejc Zemljak, Jan Pokersnik egységtől, de csak hogy érzékeltessük: a szlovén páros négy- és ötcsillagos World Tour-eseményeken lép homokra, azaz az élmezőnyhöz tartozik. A folytatásban viszont nyertek, így a négyes másodikjaként továbbjutottak. Még szombaton, késő délután következett a keresztjáték az elődöntőért. Hatalmas, háromszettes (–18, 19, 15) csatában behódolt egy erős szlovén páros, így négy közé jutott a magyar kettős. 

Némi szusszanás után, vasárnap délben jöhetett az elődöntő az egyébként is ismert, az erejét a csoportban is megmutató Nejc Zemljak, Jan Pokersnik duóval. 

„Tudtuk, hogy papíron jobb csapat nálunk, olyan párosokat győztek le, akikkel mi az FIVB-pontjaink alapján össze sem tudnánk kerülni – így Stréli. – Viszont megbeszéltük, hogy mindent megpróbálunk beleadni, hiszen éppen azért jöttünk, hogy ennyire erős ellenfelekkel mérjük össze magunkat. Nem az volt az elvárás, hogy nyerjünk, hanem, hogy játsszunk jól, és szorongassuk meg őket.”

Ennél azonban többet tett a magyar egység: hatalmas csatában (–21, 26, 14) nyert, így következhetett a döntő. A szlovén bajnok és egycsillagos World Tour-viadalon is győztes Vid Jakopin, Tadej Bozenk párost ismerik a fiúk, ám nem tudták őket legyőzni, két roppant szoros szettben (19, 19) alulmaradtak.

„Kiélezett meccset játszottunk, ám rosszabbul jöttünk ki a kétes helyzetekből, így maradt a második hely – mondta Stréli Bence, aki az eseményt is összegezte. – A torna alatt egyértelműen egyre jobban játszottunk. Talán a végére kicsit el is fáradtunk, de mindenképpen érdemes volt eljönni, hiszen erős párosok ellen próbáltuk ki magunkat, és színvonalas mérkőzéseket vívtunk.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat