drag

STRANDRÖPLABDA

Újra homokon a rekorder

Bagics Balázs teremben szerzett bokasérülés után lép ismét a neki korábban oly sok sikert hozó homokra, egy sérülés miatt azonban kezdetben biztosan mással indul, mint akivel tervezte a nyarat.

„Hirtelen én sem tudom, mikor játszottam legutóbb, talán 2018-ban – Bagics Balázs szavaiból egyértelmű, hosszabb idő után láthatjuk strandröplabdázni a műfaj ötszörös magyar bajnokát. –  Februárban bokasérülést, részleges szakadást szenvedtem, és a következő idényben ismét a Debrecenben játszom, így gondoltam, a strandröpi előrehozott felkészülésnek is jó lesz. Minden rendben van a bokámmal, már teszteltem, csak erősíteni kell.”

Nemrég derült ki, hogy a teremben a Debrecent erősítő játékosnak a strandröplabdában a Penta-KSE lesz a klubja. Bagics öt bajnoki címével (2006, 2008, 2011, 2016, 2017) rekorder idehaza a férfiak között, ráadásul az is egyedi, hogy mindegyik elsőségét más partnerrel szerezte.

Ezúttal a tervek szerint debreceni csapattársával, Hubicska Patrikkal szerepelt volna, ám az élet rögvest kissé átírta a tervet, mert Hubicskának is megsérült a bokája, így kezdetben Tóth András oldalán lép homokra. 

„Nagyon friss a történet, meglátjuk mi lesz vele, mikorra lesz jobban” – tette hozzá Bagics Balázs, a korábbi teremválogatott Tóth Andrással indul a hónap végén budapesti A-kategóriás versenyen, illetve Hajdúnánáson is szerepelnek majd. 

Bagics banki munkája mellett strandröplabdázik, heti két-három labdás és két erősítő edzésre van idő, azaz majdnem minden nap szerepel a röplabda a programban. Mivel a fővárosban él, év közben a teremben ingázott Debrecenbe a mérkőzésekre, mint viccesen fogalmazott, neki mindig a hazai meccsek voltak a legmesszebb. 

Más értelemben egyelőre az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság is arrébb van. Egyrészt az elmúlt években nem játszott, azaz nincsenek pontjai, másrészt a koronavírus-járvány miatt valószínűleg mindenki „éhes” a röplabdára, elképzelhető, hogy jócskán megnő az egy-egy versenyre nevezők száma. 

„Pontokat kell gyűjtenünk, hogy talán a selejtezőben el tudjunk indulni – így Bagics Balázs. – Ami az ambíciót illeti: tudom, biztosan lesz, aki lelkiismeretesebben csinálja majd, meglátjuk, mennyit számít a rutin.”

Néhány hónapon belül kiderül. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat