drag

Remek játékossal bővülhet a hazai mezőny

Jól érzi magát Magyarországon az U22-esek között Európa-bajnoki ezüstérmes, egycsillagos World Tour-verseny győztes Beáta Vaida, aki a későbbiekben akár magyar színekben is szerepelhet.

Ha minden jól alakul, nem akármilyen játékossal találkozhatunk a magyar strandröplabdaversenyeken, a tervek szerint ugyanis a Eötvös-DSE színeiben homokra lép Beáta Vaida, vagy magyarosan Vaida Beáta.

A 22 éves játékos Szatmárnémetiből származik, családja magyar, otthon is magyarul beszélnek. Az már a történelem viharainak a hibája, hogy magát sem románnak, sem magyarnak nem vallja igazán, hiszen úgymond „a két ország között ragadtunk”.

A koronavírus előtti hónapokban már a DSZC-Eötvös DSE teremcsapatában röplabdázott, és aláírt a következő idényre is, a posztja ütő, ám elmondása szerint hosszú távon a strandröplabda az ő világa – ezt már sokszor bizonyította!

Az elmúlt években sikert sikerre halmozott, 2017-ben Adriana-Maria Matei oldalán ezüstérmet szerzett az U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon, míg 2018-ban ugyancsak Adriana-Mariával győzött a Brazíliában, egészen pontosan Miguel Pereirában rendezett egycsillagos World Tour-versenyen – hasonló sikernek a közelében sem járt még magyar színekben versenyző sportoló. Mint mondja, Románia korábban sosem nyert érmet a World Tour-on, hatalmas eredménynek számított, hogy rögvest aranyat sikerült szerezni. Ezenkívül a dobogó tetejére állhatott hóröplabda CEV-viadalon is. 

„Eddig nem gondolkodtam el azon, hogy van esély Magyarországon játszani, de itt jobb az infrastruktúra, sokkal több az lehetőség, megfontolandó, hogy magyar színekben szerepeljek – kezdte Vaida, aki a héten több neves magyar strandröplabdázóval együtt készült Gödöllőn. – Adrianával három évig játszottam, ám sérüléssel küzdött, ráadásul nem is akarta folytatni a strandröplabdát. Az elmúlt időszakban folyamatosan új társat kerestem, de nem találtam, igazából én vagyok az egyetlen profi strandröplabdázó Romániában.”

Fedett pálya és partner híján gyakorlatilag egyedül kondizott Szatmárnémetiben, ezért is fogadta el az Eötvös és Szombathy András hívását, nagyon tetszett is neki, amit Debrecenben tapasztalt. Ám a jövőt ettől függetlenül a strandröplabdában képzeli el, a terveitől a nehézségek sem tántorították el. 

Egyelőre azonban várni kell, előbb a magyar és a román szövetségnek dűlőre kell jutnia a szerepléséről. A teremröplabdából tudjuk, ez nem mindig megy könnyen, Inneh-Varga Elizabet ügye évek óta húzódik, holott a budapesti születésű átló már hosszú ideje nem játszik a román válogatottban. 

„Ismerem Elizát és a történetét is – így Vaida, akivel együtt jön hazánkba edzője, Adrian Pricop is. – Remélem, hogy a két szövetség meg tud egyezni, bízom abban, hogy nem lesz gond. Eddig nem sikerült társat találni nekem, és nem is tudtak támogatni, érthető, ha szeretnék előrelépni.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat