drag

Rajtol a szörfbajnokság!

A szörfösök elkezdik! A hétvégén rajtol a négyfordulós magyar bajnokság, amelynek első fordulóját a Rip Curl-kupával Balatonaligán rendezik meg. A hazai szövetségnek alkalmazkodnia kellett a napról napra változó helyzethez, amelyet nem csupán a járványhelyzet idézett elő, hanem az is, hogy a 2024-es olimpiától kezdve a foil (vagyis a „repülő szörf”) lesz az olimpiai osztály, s a döntés miatt várhatóan bővül ennek az osztálynak a mezőnye.

„Egy ilyen szörf nagyságrendileg egy méter hosszú szárnyon repül, s míg tavaly öt résztvevővel rendeztük meg az osztály versenyeit, most tizenöt tagú mezőnyre készülünk, hiszen a nők és az ifik is bekapcsolódnak a küzdelmekbe – árulta el Utassy Loránd szövetségi kapitány. – Más kérdés, hogy meglátásom szerint a foil Közép-Európa tavain nem éppen optimális, mert nagyon sok a hal, és ha nagy sebességnél elütsz egyet, az egyrészt nyilván a halnak sem jó, és a nem éppen olcsó felszerelést is tönkreteheti, úgyhogy érdemes lesz elgondolkodni azon, hogy a válogatottak edzéseit tengeren, vagy a Garda tavon végezzük, ahol nagyobb a vízmélység.”

A szövetségi kapitány elárulta, az olimpiai felkészülés egy kicsit megakadt, mert a felszerelések Spanyolországban ragadtak, és júliusig nem is jönnek haza, így válogatott versenyzőink foillal készülnek.

Szalay Balázs, a Magyar Szörf Szövetség elnöke örül neki, hogy a járványhelyzet nem lehetetlenítette el teljesen a szezont, s hogy a szörfösök az elsők között kezdhetik el a versenyzést a négyfordulósra tervezett bajnokságban. Az is jó hír, hogy nő a résztvevők száma az utánpótlás-versenyzők számára kiírt Techno osztályban is, ahol több korosztályban méretik meg magukat a fiatalok.

„Az első fordulóval végre elkezdődik a magyar bajnokság, végre összemérhetik a tudásukat a versenyzők, végre lemérhetik, mennyit tudtak fejlődni, hol tartanak – mondta Szalay Balázs. – A foil osztály erősödik, ezt érezzük a bőrünkön, még úgy is, hogy egyelőre nemzetközi versenyeket nem tudunk rendezni – bár a horvát és cseh versenyzők már jelezték részvételi szándékukat –, így egyelőre a magyar szörfösöket szólítjuk meg a magyar bajnokság elindításával.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat