drag

Patrik Pollak fölényes sikere Földváron

Patrik Pollak magabiztosan, a 12 futamból 9-et megnyerve gyűjtötte be a világbajnoki címet a cseh Petr Kucera előtt a balatonföldvári raceboard-világbajnokságon. A legjobb magyar, Sánta Bence a nyolcadik helyen zárt az eseményen, amelynek szervezésében a Sportmarketing Ügynökség is aktív szerepet vállalt.

„Örülök a világbajnoki címnek, bár a kilenc futamgyőzelem magabiztos sikert sejtet, az igazság az, hogy nagyon meg kellett küzdenem minden egyes futamon – nyilatkozta a győztes Patrik Pollak a verseny végén. – A legjobban annak örülök, hogy a többi szlovák versenyző is jól szerepelt, ők voltak azok, akik engem is folyamatosan jobb teljesítményre sarkalltak.”

A második helyen a cseh Petr Kucera végzett az összetettben: „Nagyon elégedett vagyok, alig hiszem el, hogy második lettem a világbajnokságon. Patrik nem hagyott sok esélyt nekünk ezen a viadalon, kiváló versenyző, tapasztalt, új deszkával versenyzett, szerepelt három olimpián, nehéz őt legyőzni.”

A legjobb magyar, Sánta Bence összesítésben a nyolcadik helyen végzett. „Nagyon örülök, hogy így sikerült zárnom a világbajnokságot, ez bizakodásra ad okot, remélem, lesz ez jobb is. Most nem volt könnyű dolgom, mert nem tudtam ebben az osztályban edzeni, egyenesen a iQFoil Európa-bajnokságról érkeztem, és gondok voltak a felszereléssel, de szeretnék még raceboard-versenyen indulni. Összességében örülök, hogy itthon versenyezhettem, és remélem, minél hamarabb újra otthont adhatunk egy hasonlóan rangos nemzetközi versenynek.”

A nők között a végig vezető szlovák Jana Slívová diadalmaskodott: „Annak különösen örülök, hogy a férfiak között is megálltam a helyem, és az első tizenötben tudtam végezni.”

A legjobb magyar hölgyversenyző Gádorfalvi Luca lett: „Mozgalmas volt a hét az időjárás és a versenyek tekintetében is: szerencsére a Balaton sokféle arcát megmutatta. A rendezés szuper volt, jól sikerült a verseny.”

Az U23-asoknál Morvai Bálint a dobogó harmadik fokára állhatott fel. „Nagyon jó érzés, hogy bronzéremmel zárom a világbajnokságot. Nehéz hetünk volt, mindenféle körülményben szörföztünk, és lelkileg nagyon kellett ez az utolsó nap, mert nagyon sokat tudtam javítani. Azért azt el kell mondani, hogy az összetett éllovasok egy négyzetméterrel nagyobb vitorlával versenyeznek, tehát nehéz volt felvenni velük a versenyt, főleg, hogy először álltam ilyen deszkán.”

A magyar válogatott kapitánya, Utassy Lóránd elégedetten összegezte a hetet: „Szép munka volt, elsősorban a versenyrendezőség részéről, tizenkét futamot rendeztünk, ami szinte álom, főleg a Balatonon. Abszolút elégedett vagyok, és mindenki az lehet, nem is jött panasz a versenyzők részéről. Olyan héten vagyunk túl, amely a Balaton minden arcát megmutatta, volt napsütés, 30 fok, 15 fok, eső, úgyhogy parádés volt. A magyar versenyzők dolgát nehezítette, hogy többen egy másik versenyről estek be, vagy még nincsenek topformában. Morvai Bálinttól érmet vártunk, meg is szerezte, sőt, akár a második hely is összejöhetett volna, bár túl sok lehetősége nem volt ezzel a felszereléssel az edzésre. Sánta Bence egy másik osztály Európa-bajnokságáról érkezett, egy napja volt az átállásra nulla pihenőidővel, nyilván ennek meglett a következménye, például a döntéseknél. De szépen küzdött, és az utolsó futamokban bebizonyította, hogy be tud ő jönni a legjobb három-négy közé is.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat