drag

Pálya az úton

Két brazil strandröplabdasztár is pályát létesített hazájában, de nem csupán azért, hogy gyakoroljanak rajta, hanem hogy az ottani lakók is játszhassanak.

Amíg idehaza is elindulnak az igazán jelentős versenyek, a magyarok eredményein, a hazai híreken túl igyekszünk a strandröplabda nemzetközi világából is egy-két érdekesebb történéssel szolgálni. Így aztán következzen két brazil sportági klasszis, akik hazájukban építettek a semmiből egy-egy strandröplabdapályát. A nemzetközi szövetség, az FIVB holnapja számolt be Ana Patrícia Ramos és Pedro Solberg ötletéről, no meg a megvalósításról.

Ana Patrícia Ramos csupán 22 éves, ám tavaly már szerepelt a World Tour-sorozat római döntőjén, partnerével, Rebecca Cavalcantival bronzérmes lett. Az elmúlt hónapokat hazájában, közelebbről szülővárosában, Espinosában töltötte a családjával, és bár a karanténszabályok gúzsba kötötték, megvalósította egy régi álmát: strandröplabdapályát alakított ki a városban. 

„Mindig is szerettem volna egy pályát ide, de sosem volt időm arra, hogy megtervezzem és megvalósítsam – idézte Ramost az FIVB honlapja. – Nagyszerű volt látni létrejönni, különösen akkor, amikor nem űzhettük az imádott sportágunkat. Az volt az ötlet, hogy ezen a pályán gyakoroljak az idényen kívüli időszakban, de egyúttal ösztökélni akartam a városom embereit, hogy játszanak. Az álmaimban ez a szociális projekt első lépése, amelyet Espinosában akarok indítani.”

A 2015-ös strandröplabda-világbajnokságon bronzérmes Pedro Solberg ugyancsak régóta dédelgetett álma, hogy családja otthona közelében pályát alakítson ki Santo Antonio do Rio Grandéban. A 34 éves Solberg alaposan kivette a részét a munkálatokból, lapátot ragadott, és a munkásokkal együtt hordta a homokot. Solberg igazi röplabdás családból származik, édesanyja a legendás teremjátékos, Isabel Salgado, testvérei, Carolina és Maria Clara ugyancsak ismertek. Érhetően őket is felvillanyozta a kezdeményezés, vélhetően a jövőben rendeznek néhány családi mérkőzést a pályán, amelyet a képek tanúsága szerint egy korábbi úton alakítottak ki.

„Onnan jött az ötlet, hogy szerettem volna, ha a család tud valahol gyakorolni, és pusztán a játék öröméért röpizni, hiszen szeretjük közösen tölteni a vakációt – fogalmazott Pedro a Globo Esporte honlapjának. – Sok örömömet leltem a pálya felépítésében, akár az előszezonban is jöhetek gyakorolni ide, ám ez a pálya nemcsak a miénk, hanem a városból is játszhat rajta, aki csak akar.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat