drag

Nemzetközi strandröplabda torna Budapesten

Idén augusztus 11-14. között Budapesten Future-tornát rendeztek az országos bajnokság döntőjének helyszínén, a Lupa Beachen. Az FIVB egészen 2021-ig csillagok alapján rangsorolta a strandröplabda versenyeket, és csakúgy, mint a szállodák esetében, az 1*-os jelentette a kisebb, míg az 5*-os a legrangosabb tornákat. Tavaly augusztus 19-22. között – negyedszer – egy csillagos World Tour-eseménynek adott otthont a Lupa Beach, amelyen nyolc magyar páros is helyet kapott a főtáblán, ahol beállították az eddigi legjobb magyar szereplést: a Hajós Artúr, Stréli Bence, illetve a Szombathelyi Szandra, Villám Lilla páros is bejutott a negyeddöntőbe. Az idei szezon kezdete előtt a nemzetközi szervezet átalakította a versenyek rendszerét, a különböző tornákat három szintre osztották fel: Elite 16, Challenge és Future – rang szerint sorrendben. Utóbbi kategóriába tartozik az augusztusban megrendezett budapesti állomás.

Két magyar páros indult a selejtezőben, végül egyiknek sem sikerült a főtáblára jutnia.

A torna második napján a férfi és női főtáblás mérkőzésekkel folytatódtak a küzdelmek. A nőknél az A-csoportba kapott besorolást a Szabó Adrienn, Villám Csenge kettős, akik az első találkozójukon vereséget szenvedtek, azonban a második összecsapásukon diadalmaskodtak. A B-csoportban a Czene Adrienn, Győri Panna mindkét mérkőzését elveszítette. A bajnoki címét megvédő Szombathelyi Szandra, Villám Lilla páros sem tudott mérkőzést nyerni a C-csoportban. A D-csoportba sorolt Vasvári testvéreknek sem sikerült a továbbjutás.  

Az A-csoportban az országos döntőben bronzérmet szerző Szabó Vilmos, Mikuláss Koch Marcell kikapott az első kiemelt cseh kettőstől. Ezután a vb-második, Európa-bajnok osztrák páros várt rájuk, akiktől a papírforma alapján verséget szenvedtek. A B-csoportban az Oláh Botond, Dóczi Domonkos páros első ellenfelétől kikapott, majd egy bravúros mérkőzést játszva megnyerték a mérkőzést. Végül a 9. helyen végeztek. A Petik Csanád, Udvarhelyi Márton páros a C-csoportba kapott besorolást, ők mindkét ellenfelüktől verseséget szenvedtek. A címét megvédő Hajós Artúr, Stréli Bence páros menetelt a legtovább, hiszen harcban voltak a legjobb négy közé jutásért, végül az 5. helyen végeztek.

A tornát végül a nőknél kínai páros nyerte. Míg a férfiaknál a Hajós Artúrt és Stréli Bencét búcsúztató litván duó győzedelmeskedett.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat