drag

Nem is lehet más a terv: címvédés!

Lutter Esztert és Szombathelyi Szandrát visszavetette a koronavírus-járvány, míg Kiss Dániel és Bán Viktor roppant erős mezőnyben találja magát – íme, az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság címvédőinek gondolatai a rajt előtt!

Már csak egyet kell aludni, és az első, tatai mesterversennyel megkezdődik az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság. A rajtot a nőknél Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár), míg a férfiaknál Bán Viktor és Kiss Dániel (Pénzügyőr SE) várja címvédőként. 

„Szuper felkészülés állt mögöttünk, majdnem minden játékelemben tudtunk fejlődni, gyorsulni, erősödni, ám a koronavírus-járvány miatt sajnos csaknem két hónapig nélkülöznünk kellett egymást, teljesen kimaradt a rendszeres gyakorlás és az edzői felügyelet – kezdte Szombathelyi Szandra. – Utána nehéz meló következett, mert borzasztóan visszaestünk. Nekünk, akik hozzá vagyunk szokva a kemény edzésekhez, és életvitelszerűen csináljuk a strandröplabdát, a két hónap kimaradás azt jelentette, hogy szinte újra kellett kezdeni. Az biztos, a már előtte beletett rengeteg edzés meghozza a gyümölcsét, kezd visszajönni a formánk. Nem tartunk ott, ahol az idény elején terveztük, ám bizakodóak és elszántak vagyunk, teljes erőbedobással készülünk az ob-ra.”

Az együtt kétszeres bajnok páros másik tagja, az összesen hatszoros ob-győztes Lutter Eszter hozzátette, hogy az elmúlt két év után nem is lehet más a legfőbb céljuk, mint megvédeni a bajnoki címet, amiért – ahogyan eddig, most is – mindent megtesznek.

A férfiaknál a Kiss Dániel, Bán Viktor egység május vége óta Rácz Lászlóval készül, aki sok újdonságot csempészett a játékukba. Mint Bán Viktor mondja, edzőpartnereik, Rása Alex és Rozgonyi Bálint segítségével jól fel tudtak készülni az ob-n várható nehéz mérkőzésekre és helyzetekre. Persze kisebb sérülések miatt előfordult, hogy nem tudtak négyen edzeni, ám a tréningek intenzitására így sem lehetett panasz. 

„Az idén is bajnokok akarunk lenni, igaz, könnyebb megszerezni a címet, mint megtartani – folytatta Bán. – Az idén sokkal nehezebb dolgunk lesz, rendkívül megerősödött a mezőny, sok egykori győztes tért vissza, és szinte ugyanolyan formában vannak, mint amikor bajnoki címet nyertek. Lassan csúcsformában leszünk mi is, de tudjuk, itt egyetlen forduló számít, a döntő. A legjobban arra próbálunk összpontosítani, mert tisztában vagyunk vele, ha fordulót nem is nyerünk, attól még lehetünk országos bajnokok.”

Érdekesség, hogy Hajós Artúr kisebb sérülése miatt Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) más párral, a klubtárs Ghazal Jamillal indul Tatán. Pénteken 12.40-től rendezik a női és férfi selejtezőket, szombaton reggel 9-től a csoportmérkőzésekkel folytatódik a program. Vasárnap ugyancsak reggel 9-től előbb az elődöntőket, aztán a döntőket, majd a bronzmérkőzéseket tartják, a finálékat az M4 Sport élőben közvetíti. Pénteken az U18-as lányok, vasárnap az U18-as fiúk lépnek homokra.

Augusztus 14–16-án rendezik a második mesterversenyt Csepelen, majd augusztus 28–30-án következik a Lupa-tavi döntő.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat