drag

„Nagyszerű hír a strandröplabdás családnak”

Nagy lehetőség a strandröplabdának, hogy a nyári olimpiai sportágak legújabbjaként bekerült a multisport Európa-bajnokság programjába. 

Noha több sportágnak van homokon űzött változata (labdarúgás, kézilabda, tenisz és még sorolhatnánk), a röplabda az egyetlen, amelynek a strandváltozata is igazán nagy elismertséget vívott ki. A strandröplabda 1996-tól szerepel az olimpia programján, ráadásul néhány napja újabb esemény, a multisport Európa-bajnokság „műsorába” került be. 

A viadalt 2022 nyarán, augusztus 11–21-én rendezik meg Münchenben, az Olimpiai Parkban, illeszkedve 1972-es müncheni ötkarikás játékok ötvenedik évfordulójához. Az Eb immár kilenc sportág kontinensviadalát foglalja magában, az atlétika, a kerékpár, a torna, az evezés és a triatlon kontinensviadala mellé csatlakozik a gyorsasági kenu, a sportmászás, az asztalitenisz és természetesen a strandröplabda. A kilenc sportág eseményein nagyjából ötven ország 4400 versenyzője indul majd. 

„Nagyszerű hír a strandröplabdás családnak – reagált Alekszandar Boricsics, az európai szövetség, a CEV elnöke. – Az eseményt ikonikus, élénk világvárosban rendezik meg, amely már-már színpad lesz az embereknek, hogy élvezzék a friss, roppant szórakoztató és dinamikus sportágunkat, egyúttal inspirálva a játékosok következő generációját és példátlan magasságokba emelve a strandröplabda népszerűségét. Csodálatos lehetőség minden félnek, kiváltságosnak érezzük, hogy az izgalmas utazást más sportágak résztvevőivel oszthatjuk meg.”

A multisport Eb-t az ötkarikás játékok mintájára hozták létre azért, hogy még inkább ráirányítsák a szponzorok és a szurkolók figyelmét a programban szereplő sportágakra. Az kontinensviadalt 2018-ban Glasgow és Berlin közösen rendezte. A két helyszínen tíz napon át tartották az atlétika, az evezés, a golf, a kerékpározás, a triatlon, a torna és az úszás versenyszámait. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat