drag

Nagy érdeklődés

A férfiaknál és a nőknél a felnőttek között összesen majdnem hetven páros nevezett az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első, pénteken induló tatai mesterversenyére.

A megszokottnál is több víz folyt és folyik le a Dunán, mire végre megkezdődik az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, hiszen míg tavaly már május utolsó napján elindult a legjobb hazai versenyzők küzdelme, addig az idén erre július utolsó napjáig kellett várni.

A „bűnös” koronavírus-járvány annyiban a tatai rajton is érzékelteti a hatását, hogy az esemény zárt kapus lesz, ám aki járt arra, az tudja, hogy a kordonon kívülről is minden jól látható és élvezhető. A tatai mesterverseny a pénteki selejtezőkkel indul, szombaton és vasárnap pedig a 16 párost felvonultató főtábla küzdelmeit rendezik. Az érdeklődést egyébként híven tükrözi, hogy a férfiaknál 32, a nőknél 36 páros nevezett, azaz nagy küzdelem várható a kvalifikációban megszerezhető négy főtáblás indulási helyért. 

A nőknél a legutóbbi két év bajnoka, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra az első kiemelt, míg a férfiaknál a 2018-as győztes, a tavalyi „szünet” után ismét közösen szereplő Hajós Artúr és Stréli Bence áll a rangsor élén. A férfiaknál persze szerepel a mezőnyben a tavaly az aranyérmet megszerző Kiss Dániel és Bán Viktor.

A július 31-én kezdődő tatai, az augusztus 14–16-i csepeli mesterverseny, és az augusztus 28–30. között rendezendő Lupa-tavi döntő egyaránt egymillió forint összdíjazású. 

A felnőttekkel párhuzamosan az utánpótlás is versenyez: pénteken az U18-as lányok, vasárnap az U18-as fiúk lépnek homokra. Míg tavaly náluk is megelőzte egy-egy forduló a döntőt, ezúttal nincs ilyen, hanem egy versenynapon határoznak a bajnokról.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG (időpont, helyszín)

1. mesterverseny       július 31. –augusztus 2.          Tata                             

2. mesterverseny       augusztus 14–16.       Csepel             

döntő                          augusztus 28–30.       Lupa-tó           

Utánpótlásversenyek (kategória, időpont)

U18 leány                  július 31.         

U18 fiú                       augusztus 2.    

U22 fiú és leány        augusztus 13.  

U16 fiú                       augusztus 14.  

U16 leány                   augusztus 16.  

U20 fiú és leány        augusztus 27.  

U14 fiú                       augusztus 28.  

U14 leány                  augusztus 30. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat