drag

Mikulássék menetelnének, ameddig csak tudnak

Az utánpótlás országos bajnokságokon nyerne, míg a felnőttek között minél tovább jutna Mikuláss Koch Marcell, aki Szabó Vilmos oldalán eddig remekelt a strandröplabda-viadalokon.

Ahhoz képest, hogy csak május közepén állt össze a Mikuláss Koch Marcell, Szabó Vilmos páros, és mindketten csupán 17 évesek, nagyon jól teljesítettek az elmúlt két hónapban. Az A-kategóriás Park Side Out-kupán és B-kategóriás Szabadkikötő-Friends Cup Openen is a második helyen zártak, ráadásul az A-kategóriás Beach Sport Openen is értékes ötödik helyet szereztek. 

„Május 15-én kezdtük el a munkát Robival, és azóta rengeteget fejlődtünk, nagyon jó dolgunk van” – kezdte Mikuláss Koch, aki nevelőapjára, Koch Róbertre utalt, a fiatal egységet ugyanis a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya és az UVC Holding Graz osztrák férfi teremcsapatának edzője készíti fel. 

A két fiatal egyébként az utánpótlás-válogatottban találkozott, ott lettek jóbarátok, és fordult meg a fejükben, hogy lépjenek együtt homokra. „Láttam, milyen technikás, és megkérdeztem, lenne-e kedve strandröpizni?” – így Mikuláss Koch. 

A srácok egy hónapot készültek Grazban, aztán itthon, a klubjukban is tréningeztek. Marcell a Strandröplabdázásért SE színeiben indul, így Budai Balázs is foglalkozott velük, készültek például az Hajós Artúr, Stréli Bence párossal, míg Szabó Vilmos a Pénzügyőr SE játékosa, így ellátogattak a PSE-pályára, edzettek Kovács Zoltánékkal is. 

„Még tart az összeszokás, de Vili nagyon pozitív mentalitású, könnyebb így gyakorolni és készülni – folytatta Mikuláss Koch, akiről érdekességként jegyezzük meg, két éve még nevelőapjával szerepelt országos bajnoki fordulón. – Az U20-as és U22-es bajnokságban is indulunk, ezeket szeretnénk megnyerni.”

Kezdetben arra számítottak, hogy az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságra selejtezniük kell, ám most úgy tűnik, akár főtáblások is lehetnek a felnőttek között a július 31-én kezdődő tatai fordulón, Mikuláss Koch 692 ponttal 15., Szabó 372-vel a 36. az aktuális rangsorban. „Szeretnénk a nyolc közé kerülni, de nagyon nehéz lesz, hiszen még hullámzó a játékunk, el tudunk bizonytalanodni a mérkőzésen, ám szerintem idővel egyre tapasztaltabbak leszünk.”

Mikuláss Kochról grazi klubja honlapján azt írják, hobbija a strandröplabda. Mint ő maga mondja, egyelőre nem tudna választani a terem- és a strandröplabda között, mindkettőt szereti, és szívesen csinálja. A teremben feladóként szereplő fiatal úgy érzi, még van ideje eldönteni, melyik irányban folytatja, majd meglátja, melyik megy jobban. A teremben előrelépést jelent, hogy míg eddig csak néha edzett a grazi felnőttcsapattal, a következő idénytől profiszerződést kap, és huzamosan velük dolgozik. 

Ha pedig így folytatja, ezen a nyáron a homokon is remek eredmények várhatnak rá. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat