drag

Lutter, Szombathelyi: biztosan nem lesz címvédés

Szombathely Szandra jól van, ám a mélyvénás trombózis miatt – az egészsége érdekében – már nem versenyez az idényben, azaz a címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi páros nem indul az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság további versenyein. 

Bő egy héttel ezelőtt mindenkit sokkolt a hír, hogy a címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros egyik tagjánál, Szombathelyinél mélyvénás trombózist diagnosztizáltak. A sportoló tartására jellemző, hogy a végigjátszotta a szombatot az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai mesterversenyén. 

„Köszönöm, már javulgatok, elhagyhattam a mankót – kezdte Szombathelyi, akinek olyan fájdalmai voltak, hogy rá sem bírt állni a lábára. – Szombat este mentünk be a tatabányai kórházba. Nem volt jele a bajnak, a lábam el sem volt színeződve, és meg sem dagadt, az dokik mondták is, valószínűleg izomsérülés lesz. Aztán a véreredményt látva összenéztek, plusz az ultrahang is megerősítette a mélyvénás trombózist. Hát még mennyire elcsodálkoztak, amikor elmondtam, így játszottam egész nap… Saját felelősségre engedtek el, de két hétig feküdnöm kell, nem is mozoghatok-mozoghattam, nehogy tüdőembólia alakuljon ki.” 

A strandröplabdázó egyébként sejtette, hogy ez lesz a baj, hiszen pályafutása során ezerféle sérülést élt át, de olyan fájdalmat még nem tapasztalt, hogy szét akarna robbanni a lába, plusz ikertestvérével, Kittivel együtt Leiden-mutációt hordoznak, amely a trombózishajlamok közé tartozik. Egy szintén röplabdázó szakember ismerőse tanácsára gyógyszert is vett be, plusz kompressziós zoknit hordott, amikor csak tehette. 

„Világéletemben kemény voltam, teremben játszottam meccset azután is, hogy elszakadt a combom vagy levált a porc. Mivel teljesen biztosan nem tudtuk, mi a baj, nem szerettem volna feladni. Nem idegesítettem magam, mindig csak a következő meccsre összpontosítottam, a mérkőzések között szinte meditáltam, nem akartam rágörcsölni.”

Ahogyan vasárnap a páros a Facebook-oldalán is jelezte, az idén nem tudják megvédeni a bajnoki címüket – amióta összeálltak, mindkét ob-aranyat megszerezték. 

„Nagyon szerettem volna pályán lenni a döntőn, arra talán lett is volna esély, ám harmincegy évesen nem kockáztathatok, pláne úgy, hogy az elkövetkező két-három évben komoly terveim vannak a homokon. Az egészség az első, ezért az idén már nem indulunk az ob-fordulón és a döntőn. Két hét fekvés után amúgy se lenne jó összeállni, ráadásul mi a koronavírus-járvány miatt leállásban nagyon visszaestünk, így nem százszázalékos formában hagynék ki két hetet. Plusz nekünk nem a négybe jutás, hanem a döntő lenne a célunk.”

Szombathelyi egyébként egyre jobban van, a véreredményei is javulnak, így úgy tervezi, hogy nézőként már mindenképpen ellátogat Csepelre.

S hogy versenyekről is beszámoljunk: nem telt unalmasan a hétvége. a Budapesten rendezett Szabadkikötő-Friends Cup Openen a férfiak között Ghazal Jamil és Bán Viktor (Strandröplabdázásért SE, Pénzügyőr SE), míg a nőknél Vaida Beáta és Vecsey Fanni (Eötvös-DSE, Gödöllői RC) győzött, ráadásul a Juraszik Patrícia, Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) duó megnyerte az icici meghívásos felnőttversenyt. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat