drag

Hamarosan ismét lesznek strandröplabdaversenyek!

A koronavírus-járvány miatt a korábbi évektől eltérően, kevesebb állomással zajlik majd az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság. Június 15-től viszont ismét lehet versenyeket szervezni!

Ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor már javában zajlott Csepelen a strandröplabda-bajnokság, most sokat kell még aludni az első ob-fordulóig. Egy éve négy helyszínen rendeztek versenyt, hogy aztán augusztus elején, a Lupa-tavi döntőben eldőljön, ki az év legjobbja, most viszont a koronavírus-járvány az élet megannyi területéhez hasonlóan a sportnaptárat is átszabta.

Jelen állás szerint július 31-én, Tatán indulhat el az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával zajló bajnokság a felnőtteknél, a következő fordulót augusztus 14-től, Csepelen rendezik, majd a hónap utolsó hétvégéjén a Lupa-tó már a döntőnek ad otthont. A strandröplabda-bajnokság időpontjait várhatóan június 15-i hatállyal fogadja el a Magyar Röplabdaszövetség elnöksége.

A „jelen állás szerint” kitételt azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen bár az elmúlt egy-két hétben lazítottak a járvány miatti korlátozásokon, senki sem tudja, hogyan alakul a jövő, és miként kell átalakítani a programot. Igaz, bíztató, hogy megfelelő szabályok betartása mellett már nézők is lehetnek az eseményen, láthattuk az NB I-es labdarúgó-mérkőzésekre is visszaszállingózhattak a szurkolók, a szabadtéri eseményeknek – márpedig a strandröplabda ilyen – lehetnek nézői. Az MRSZ ráadásul nemrég engedélyezte, hogy az egészségvédelmet szolgáló kötelező biztonsági intézkedések mellett június 15-től versenyeket szervezzenek.

Az ugyanakkor biztos, hogy az idén Magyarország nem szerveznek World Tour-versenyt.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat