drag

Győzelemmel nyitott

Bár Vaida Beáta és Szabó Adrienn csak a verseny napján találkozott, győzött a Beach Sport A-kategóriás strandröplabda-viadalán, míg a férfiaknál a bajnoki címvédő Bán Viktor és Kiss Dániel volt a legjobb.

Már a nevezések alapján látszott, hogy nagy és erős mezőny gyűlik össze vasárnap a Beach Sport Open A-kategóriás strandröplabdatornára, és így is lett: a hűvösvölgyi MESE Strandröplabdacentrumban, a Vadaskerti úton homokra lépett, aki csak tehette. Az idei első felnőtt A-kategóriás viadalra a férfiaknál előzetesen 31, a nőknél 41 páros adta le a nevezését, a lebonyolítás érdekében 32 duó indulhatott, míg a férfiaknál végül harminc egység játszott. Az elődöntőig egyetlen szett határozott a győztesről, ám a viadal végén már a szokásos szabályok éltek. 

A férfiaknál három korábbi bajnok versenyzett, akik majdnem ki is sajátították maguknak a dobogót. A tavalyi MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon győztes Bán Viktor és Kiss Dániel (Pénzügyőr) ugyan a csoportdöntőn kikapott a Mikuláss-Koch Marcell (SRSE), Szabó Vilmos (Pénzügyőr) párostól, ám utána már nem veszítettek meccset. Még úgy sem, hogy az elődöntőben a 2016-ban aranyérmes Bagics Balázs és Tóth András (Penta-KSE) szettet is nyert ellenük, és Bánék csak 18:16-os utolsó felvonással tudtak döntőbe jutni, amelyben a szintén pénzügyőrös Rása Alexet és Rozgonyi Bálintot múlták felül.

A harmadik bajnokpáros, a 2014-es első Kaszap Tamás és Nacsa Gábor (Strandsport SE) végül a negyedik helyen zárt, mert Bagicsék voltak a jobbak a bronzmeccsen.

A nőknél kisebb meglepetésre a legutóbbi két bajnokságon aranyérmes Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) nem jutott a nyolc közé, hiszen a Survivorből ismert Czene Adrienn és a válogatott teremröplabdázó, Németh Anett (mindkettő Penta-KSE) a keresztjátékban búcsúztatta őket. A versenyt az általunk nemrég bemutatott, Romániából érkező Vaida Beáta (Eötvös DSE) és alkalmi párja, Szabó Adrienn (Penta-KSE) nyerte, miután a fináléban két szettben múlta felül a Vasvári testvéreket, Esztert és Zsófit (SRSE). Mint a Magyar Röplabdaszövetség beszámolója megemlíti, a győztes páros tagjai a verseny reggelén találkoztak először. 

A bajnokot kiejtő Czene, Németh duónak végül a negyedik hellyel kellett beérnie, mert a bronzmeccsen a fiatalok egysége, Vecsey Fanni (Gödöllői RC) és Gubik Hanna (Beach Sport) volt a jobb.

Az összes eredményt a szövetség honlapján találja meg (a férfiakét itt, a nőkét itt).

EREDMÉNYEK

FÉRFIAK

Döntő. Kiss D., Bán–Rozgonyi, Rása 2:0 (10, 7). A 3. helyért. Bagics Balázs, Tóth A.–Kaszap, Nacsa 2:0 (14, 10)

NŐK

Döntő. Szabó A., Vaida–Vasvári E., Vasvári Zs. 2:0 (7, 7). A 3. helyért. Gubik, Vecsey–Czene, Németh A. 2:1 (10, –11, 14)

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat