drag

Gyorsan összeszoktak

Alig kezdődött el a strandröplabda-versenyidény, kétszer is nyert a frissen összeálló Vaida Beáta, Vecsey Fanni páros. A sikerekről a fiatal Vecseyt kérdeztük, akin hirtelen nagy lett a nyomás.

„Nagyon belelendültünk” – kezdi mosolyogva az 17. születésnapját csak a július 19-én ünneplő strandröplabdázó, Vecsey Fanni, és nem is lehet vitatkozni vele. 

A Gödöllői RC-t erősítő fiatal csupán néhány hete állt össze a Romániából érkező, magyar Vaida Beátával (Eötvös-DSE), és azóta sorra nyerik a versenyeket. Előbb győztek a Beach Sport SE A-kategóriás viadalán, majd a Szabadkikötő Friends Cup-on (B-kategória) voltak a legjobbak, hogy aztán a múlt hétvégi II. Park-Side Out Kupán, ugyancsak A-kategóriás eseményen diadalmaskodjanak.

„Csak együtt néhány hete edzünk, ám tudtuk, hogy régen elkezdődött az idény, és gyorsan kell fejlődnünk, ezért napi két gyakorlásra váltottunk. Én korábban heti négyszer-ötször tréningeztem, ám kezdek hozzászokni, így párosként is egyre gyorsabban szokunk össze.”

A mezőnyjátékos, egycsillagos World Tour-versenyen győztes Vaida néhány edzésen több blokkolóval is gyakorolt, végül Vecseyt választotta. „Valószínűleg megtetszett neki a játékom, és az, hogy fiatal vagyok, lehet formálni.”

Mint Vecsey kiemelte, nem volt könnyű helyzet, hiszen már zajlott az idény, így gyorsan kellett dönteni, pláne, hogy a szóba jövő versenyzőknek volt párjuk. Neki is, Gubik Hanna, akivel azonban nem szűnik meg a kapcsolat, hiszen az utánpótlás-eseményeken, az U18-tól az U22-ig vele indul majd, heti egyszer, de inkább kétszer továbbra is edzenek a Hűvösvölgyi központban. Vaida Beátával pedig – az újdonsült pár trénerének, Adrian Pricopnak a vezetésével – Gödöllőn készül. 

„Nagyon felgyorsítottuk a játékot, sokkal alacsonyabbak a bejátszások, a labdák – folytatta Vecsey Fanni. – Okozott nehézséget, hogy fel kellett gyorsulnom, de úgy érzem, tudok jobban teljesíteni. A versenyeken mutatkoznak meg a leginkább a hiányosságok, főleg nekem, ám Bea és az edző is sokat segít.”

Mivel a mérkőzéseken nagyrészt rá nyitnak az ellenfelek, hirtelen megnőtt rajta a nyomás, sok labdát kell megoldania. „Ha bármilyen gond van, vagy kicsit összetörök lelkileg, a társam ott van, támogat, fizikailag és fejben is lökést ad.”

Vecsey óvatos duhaj, annak ellenére nem fogalmaz meg nagy, számokban mérhető célokat az MKB-Pannónia Magyar Bajnokságra, hogy az elmúlt időszak eredményei alapján erős kihívóvá léptek elő. „Friss páros vagyunk, mindent megteszek, megteszünk azért, hogy minél tovább jussunk. Remélem, sikerül.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat