drag

Gyenge szél, emberpróbáló küzdelem a Kékszalagon

Gyenge szeles Kékszalagot tartottak az idén is. Mindenkinek, még a rohanógépekkel versenyző éllovasoknak is meg kellett küzdeniük a körülményekkel, és ők is nagyon sok időt töltöttek a vízen – mindössze az abszolút győztes RSM2 legénysége teljesítette 18 órán (!) belül a 155 kilométeres versenytávot. 

A szabályok értelmében az 535 hajót számláló mezőny tagjainak 48 órájuk volt a célba érkezésre, és sokan ki is használták, mert még 36 óra után is csak 212 volt a célba érkezők száma... 

A győzelmet megszerző Vándor Róbert kormányozta katamarán legénysége nagy küzdelemben utasította maga mögé a vetélytársakat (minimum tízen voltak esélyesek a végső sikerre), és tízéves munkájára tette fel a koronát ezzel a sikerrel. 

„Nagyon magas volt az indulók létszáma ezen a járvány miatt négy héttel eltolt versenyen, ám a szél sajnos nem segítette a vitorlázókat – nyilatkozta Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség vezetője. – Éjszakáig fennmaradtam, hogy megnézzem a befutót, és bár a televíziós közvetítés nagyon érdekes volt, az Amerika Kupák közvetítéséből kiindulva még érdekesebbé lehetne tenni, ha a hajók fedélzetén nem csupán GPS-t, hanem kamerákat is elhelyeznének, amelyek élő képével a nézők bepillanthatnának a kulisszák mögé. És fokozná az izgalmakat, ha nem csupán az első húsz hajó, hanem az egész mezőny esetében elérhetővé válna mindez.” 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat