drag

Furcsa F1-es nagydíjak

Fotó: Hungaroring Media

Rendhagyó Magyar Nagydíjat rendeznek a hétvégén: a hungaroringi versenyek 35 éves történetében még sohasem fordult elő, hogy zárt kapuk mögött tartsanak meg egy futamot, a kialakult járványügyi helyzetben azonban az első nyolc európai helyszínen biztosan nem lesznek nézők. A magyar viadal az idei harmadik világbajnoki futam, a mezőny már itt van hazánkban, csütörtökön médianapot tartanak, péntektől pedig már élesben megy a játék a mogyoródi dombok között.

„A versenyzők számára nagyon furcsa lehet, hogy nincsenek nézők, nincs az a nagy rajongás, ami egyébként körülveszi őket, nem áramlik feléjük az emberek szeretete – nyilatkozta Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség tulajdonosa. – De nem csupán a nézők hiányoznak, nem lesznek VIP-vendégek sem, a korábbi csillogó üvegpaloták helyett konténerekben töltik a napjaikat a pilóták, a legtöbben nem is hagyják el a Hungaroring területét. Nemcsak a versenyzők, a csapatok számára is nagyon furcsa lehet ez a megváltozott világ, nem beszélve a nézőkről, akik most csak tévéből követhetik az eseményeket. Ez rövid távon jót tehet a nézettségnek, de hosszú távon – ha ez sokáig így marad – a sportág veszíthet a zárt kapus versenyekkel, mert aki eddig kiment legalább egy versenyre, az nagy valószínűséggel a többit is megnézte a tévében, hiszen sokkal jobban bevonódott az F1-érzésbe. De ha hosszú távon nem rendezhetnek nyitott kapus versenyeket, akkor a nézők elveszíthetik az érdeklődésüket. Magyar szempontból a folytonosság és az országimázs miatt  fontos megrendezni ezt a versenyt, mert ha csupán pénzügyi szempontból nézném ezt az egészet, én biztos nem vágtam volna bele. Félreértés ne essék, ezzel nem az F1 ellen vagyok, csupán a gazdasági szempontokat nézem.” 

Szalay azt is elárulta, szurkol a Ferrari feltámadásáért (a vörösök a kedvencei), és szorít a tehetséges fiatalokkal felálló Red Bull-csapatnak is – elsősorban azért, hogy ne legyen egysíkú a világbajnokság, hogy hozzon végre valaki egy kis változatosságot az évek óta tartó Mercedes-hegemóniába. Ezen rövid távon segíthet, hogy a hungaroringi futam napjára (július 19.) esőt mondanak, és láthattuk az idénynyitó osztrák futamon, hogy ez milyen izgalmakat eredményezett. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat