drag

„Élvezni akartuk a játékot”

A döntő szereplői közül többen sem hitték volna, hogy az aranyéremért zajló mérkőzésen is érdekelve lesznek – összegyűjtöttük a legjobbak gondolatait az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első, tatai mesterversenyéről.

Hangulatos versennyel és izgalmas csatákkal kezdődött el az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, hiszen változatos mezőny gyűlt össze az első mesterversenyen, Tatán. Egyik nemben sem a címvédő nyert (a nőknél Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, a férfiaknál Kiss Dániel és Bán Viktor a bajnok), ráadásul valószínű, hogy a nőknél nem is győznek majd a 2019-es bajnokok, hiszen Szombathelyi Szandra mélyvénás trombózist kapott.

Jöjjenek a finálé szereplőinek gondolatai!

Döntő, férfiak: Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE)–Bagics Balázs, Tóth András (Penta-KSE) 2:0 (13, 17)

Rása Alex: Egy éve Kecskeméti Péterrel indultam, ám visszavonult, így jött decemberben az ötlet, hogy összeálljunk Bálinttal. Életem első ob-döntőjét játszottam, kicsit meg is lepett a siker, de egész nap nagyon jól éreztük magunkat. Most már maradunk is együtt. 

Rozgonyi Bálint: A döntő végén mi is roppant fáradtak voltunk a nagy melegben, de sikerült összeszedni magunkat. Korábban nyertem ob-fordulón Bán Viktorral, jó ismét átélni a sikert. Alexszal gyorsan össze tudunk szokni, mert megéreztük egymás játékát. Gyorsabban röplabdázik, így én is próbálok felgyorsulni. 

Bagics Balázs: Ellenfelünk fizikailag és mentálisan is jobban bírta a döntőt, valamivel jobb kondícióban is van. A selejtezőből indultunk, elfáradtunk, és az elődöntő után nem sok időnk volt kipihenni a meccs felfokozott hevét. Várhatóan a csepeli fordulóban már főtáblások leszünk, sokat számít a plusz egy nap pihenő.

Tóth András: Rajtam kicsit jobban meglátszott a három nap, nagyon elfáradtam, a fináléban már nem tudtam koncentrálni, sajnos szétestem. Ugyanakkor addig jól teljesítettünk, hiszen el kellett jutni a fináléig. Balázzsal mi más dolgozunk, talán nem is olyan fokon edzünk, mint a fiatalok többsége, ám készülünk, hiszen a Lupa-tavi döntő a lényeg.

Döntő, nők: Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös-DSE, Gödöllői RC)–Juraszik Patrícia, Villám Lilla (Strandröplabdázásért SE) 2:0 (8, 13)

Vecsey Fanni: Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül a hétvége, nagyon örülök a Gubik Hannával szerzett U18-as bajnoki címnek. Keveset tudtam pihenni, de Beával készültünk a döntőre, nagyjából tudtuk, ellenfelünk mit szeret például pörgetni, és próbáltuk csökkenteni a hibák számát. Hálás vagyok Beának, biztonságérzetet ad. 

Vaida Beáta: Nem éreztem, hogy különlegesen kellene kezelnem Fannit, ha nem is hiszi el magáról, felnőtt a feladathoz. Nem volt rajtunk nagy nyomás, örültünk a döntőnek, és élvezni akartuk a játékot, és ez igaz a folytatásra is. Sokat edzünk, tudjuk, ennek meg kell legyen az eredménye. 

Villám Lilla: Amikor május-júniusban elkezdtünk készülni, nem is gondoltam volna, hogy rögtön döntőig jutunk, pláne ilyen erős mezőnyben, a négy közé kerülésért a címvédő ellen. Kár a sima első szettért a döntőben, és a nem túl szoros másodikért, ennél azért többre vagyunk képesek, ám elismerésem Fanniéknak, mert remekül nyitottak, stabilan játszottak.

Juraszik Patrícia: Ellenfeleink bátrabbak voltak, más és jobb játékkal álltak elő, mint ellenünk korábban bármikor. Látszott, hogy centire pontosan kielemezték a mérkőzéseinket, tudták, mit csináljanak. Legközelebb rá kell állnunk a kemény támadásokra, mert most nem tudtam élni a pörgetésekből. 

Augusztus 14–16-án rendezik meg az ob második fordulóját, a csepeli mesterversenyt, majd augusztus 28–30-án a Lupa-tavi döntőt.  

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat