drag

Az NBA a Dyal Capital Partnerst választotta a kisebbségi részesedésre fókuszáló pénzügyi programjához

Getty Images

A Neuberger Berman divíziója gyűjti az alapot a liga által elfogadott pénzügyi partnerséghez.

Az amerikai befektetési cég, a Neuberger Berman ’Dyal Capital Partners’ divíziója alapot gyűjt, hogy kisebbségi részesedést vásároljon az NBA-en, adta hírül a Bloomberg.

Iparági hírek szerint a Dyal együttműködik majd az észak-amerikai kosárlabda ligával, hogy részesedést vásároljon annak csapataiban, bár pontosan nem tisztázott még, hogy mekkorát.

A Bloomberg hozzátette, a Dyal, amely állítólag 23 milliárd dollárral rendelkezik, és olyan magántőke alapokban van részesedése, mint a Silver Lake, a H.I.G Capital és a Vista Equity Partners, azt tervezi, hogy sportbefektetési szakembereket alkalmaz a folyamat támogatására.

Michael Rees, ügyvezető igazgató és a Dyal vezetője azt mondta a Bloombergnek: „Míg más befektetési szervezetekről nem beszélhetünk, most őszintén örülünk, hogy elmondhatjuk, az NBA bennünket választott.”

„Hálásak vagyunk, mert a 30 csapat tulajdonosai egyhangúlag nekünk adták a lehetőséget, hogy egyetlen intézményes befektetők legyünk, szorgalmazva a ligával való partneri kapcsolaton alapuló stratégiát.”

A Bloomberg riportja azután látott napvilágot, hogy az NBA komisszárja, Adam Silver decemberben megerősítette, a liga kutatja a lehetőségét egy befektetési szervezet létrehozásának, amely kisebbségi részesedést vásárolna több csapatban.

Az NBA értéke az elmúlt időszakban rakéta sebességgel emelkedett, a Forbes 2020-as listája szerint 1.3 és 4.6 milliárd dollár közötti összegbe kerülne megvenni egy klubot az észak-amerikai kosárlabda bajnokságban.

Bár a növekvő érték meg is nehezítette a kisebbségi tulajdonosok helyzetét, akik esetleg a nagy költségek miatt eladnák a részesedésüket, miközben ekkora részesedéssel semmi beleszólásuk nincs a klub működtetésébe.

Utoljára a San Antonio Spurs próbálta eladni a kisebbségi részesedését, legalábbis a Variety szerint, ám azt nem tudni, hogy a tulajdonosi csoport mely tagja értékesítené a részét.

Más amerikai ligák is gondolkoznak a magántőke bevonásán. A baseball bajnokság (MLB) tavaly frissítette az alapszabályát, és engedélyezné a befektetéseket, hogy kisebbségi részesedést lehessen vásárolni több csapatban.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat