drag

Az LFP megerősítette, június 17-én folytatódhat a Ligue 1

A francia labdarúgó testület a döntést várja, hogy zárt kapuk mögött kell-e lejátszani a mérkőzéseket.

A francia Profi Labdarúgó Liga (LFP) tervei szerint a Ligue 1 és Ligue 2 június 17-én folytatódna, és előreláthatóan július 25-én érne véget a 2019/2020-as szezon.

A francia labdarúgás első két osztályának küzdelmeit március 13-án függeszttették fel határozatlan időre a koronavírus-járvány miatt, amely az egész világon leállásra késztette a sportéletet.

Az LFP igazgatói testülete még április 10-én egyhangúlag jóváhagyta a dátumot, és most a végső döntésre vár, hogy a kiemelkedő párosításokat zárt kapuk mögött kell-e lejátszani.

Jelenleg egész Franciaországban zárlat van legalább május 11-ig, és az LFP megerősítette, hogy a francia kormány, hó végén bejelentésre kerülő enyhítő intézkedéseivel összhangban fog cselekedni,

Ha az LFP-nek sikerül valóra váltania a tervét a szezon befejezését illetően, akkor reményei szerint augusztus 22-én, 23-án el tud kezdődni a 2020/2021-es idény.

A L’Equipe a múlt héten még arról írt, hogy a Ligue 1 vagy június 3-án vagy 17-én folytatódhat, de az LFP lépett, hogy tisztázza a helyzetet az egyre növekvő spekulációk közepette.

Az LFP még várja az európai labdarúgó testület, az UEFA ajánlását, valamint a Bajnokok Ligája módosított versenynaptárát is.

Az LFP együttműködik a Francia Labdarúgó Szövetség orvosi bizottságával, amely az egészségügyi protokollt fejleszti ahhoz, hogy a klubok ismét elkezdhessék az edzéseket.

„Az LFP és a játékosok a válság kezdete óta az egészségügyi szempontokat helyezték előtérbe” – áll az LFP nyilatkozatában. „Az LFP mindig lelkiismeretesen betartotta a kormány előírásait, együttműködött a sportminisztériummal és a belügyminisztériummal, arra törekedett, hogy megtalálja a legjobb feltételeket a folytatásra, melyek biztosítják a résztvevők egészségét, a sportbeli egyenlőségét és a profi labdarúgás gazdasági fenntarthatóságát.”

Forrás: Sports Pro Media

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat