drag

Amerikai befektető Premier League-klubot venne, hogy elindítsa CFG-stílusú portfolióját

Joseph DaGrosa kedvezményes árú klubra hajt a Covid-19 miatt.

Joseph DaGrosa amerikai befektető és üzlettársa, Hugo Varela felvázolták, szeretnének csapatot venni az angol Premier League-ben, amellyel elindíthatják széleskörű klubfelvásárlási terveiket.

A Forbes-nak nyilatkozva DaGrosa elmondta, a Kapital Football Group gyorsan lépne, és újrateremtené a City Football Group (CFG) struktúráját, amely az angol bajnok Manchester City mellett öt kontinensen 8 klubot tudhat a soraiban.

DaGrosa kifejtette, hogy a Covid-19 járvány üzleti hatása ajtót nyitott a CFG modell előtt, mindezt „töredék árért”, hisz most 50-70 százalékos kedvezménnyel lehet klubot vásárolni. 

„Makro-szempontból nézve hisszük, hogy a labdarúgás hosszú távon jó befektetés” – nyilatkozta a Forbesnak. „Eljött az opportunisták ideje, nézzük csak meg, milyen hatást gyakorol a koronavírus a globális futball üzletágra. Úgy gondoljuk, egyes klubokon nagy a nyomás, hogy túléljék ezt az időszakot, és emiatt remek lehetőségek adódnak a pályán erős, de pénzügyileg bajba jutott klubok felvásárlására.”

DaGrosa a GACP Sports elnöke, amely decemberben eladta a részesedését a francia első osztályban szereplő Girondins de Bordeaux-ban, és korábban már kapcsolatba hozták az angol Premier League-klubbal, a Newcastle Uniteddel is.

Ő és Varela a Forbesnak elmondták, hogy a Kapital Football Group egy Premier League középcsapattal teremtené meg a csoport alappillérét, mellé jönne 3-5 kisebb klub, illetve akár 10 akadémia szerte Ázsiából, Afrikából és Dél-Amerikából.

„A jelenlegi helyzet miatt a tabella második felében álló csapatok közül többen nagyobb hajlandóságot mutatnak az eladásra, mint korábban” – tette hozzá Valera. „Az ötlet az, hogy egy középcsapattal kezdünk, és onnan fogunk felfejlődni.”

A CFG leutánzása nem meglepő, ha figyelembe vesszük az Abu Dhabi tulajdonú csoport sikereit. Tavaly a hasonló jellegű társaságokat tekintve rekordösszegű, 4,8 milliárd dolláros üzletet jelentett számára 10 százalékos részesedésének eladása a Szilikon-völgyben üzemelő Silver Lake befektetési társaságnak.

„A végső cél, hogy olyan platformot építsünk, amely, bizonyos idő után, alkalmas lesz a nyilvánosság elé lépésre” – folytatta DaGrosa. „A terv az, hogy együtt legyen a tőke, nagyjából kétharmadát fordítanánk felvásárlásra, egy harmada vagy még több pedig likvid maradna. A kulcs, hogy a kezdeti akvizíciók után maradjon tőke arra, hogy világklasszis csapatokat építsünk akkor, amikor az emberek többsége nem tervez befektetni. Ha a témánál maradunk, mi támadó játékot folytatunk miközben a világ többi része védekezik.”

Forrás: SportsPro Media

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat