drag

Ada Hegerberg 10 éves szerződést kötött a Nike-val több mint 1 millió dollárért

Nike/Twitter

Az amerikai sportszergyártó cég a Pumától szerezte meg a 2018-as női aranylabdást. 

A norvég labdarúgó sztár Ada Hegerberg a hírek szerint 10 éves szerződést kötött az amerikai sportszeróriás Nike-val. 

A megállapodás pénzügyi részletei még nem tisztázottak, de az AFP hírügynökség azt állítja, hogy a szerződés alapján több mint 1 millió euró eurót kap Hegerberg, a Forbes szerint a Nike évente hatszámjegyű összeget fizet a 24 éves játékosnak.  

A Nike ajánlata elég volt ahhoz, hogy Hegerberget elcsábítsa a német sportszergyár Pumától, amelynek a nyár végén jár le a szerződése az Olympique Lyonnais csatárával.

„Ez egy újabb jelentős lépés a pályafutásomban” – mondta Hegerberg a Times-nak. „A teljesítményem révén kerültem ide, és szeretnék továbbra is történelmet írni a Nike segítségével, a pályán és a pályán kívül egyaránt. Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek.” 

Hegerberg volt az első női aranylabdás, amit azóta évente kap a legjobb női labdarúgó, és ő a női Bajnokok Ligája gólkirálya is. 

A Nike által támogatott sportolók között van Serena Williams, Cristiano Ronaldo és LeBron James is, a cég már most kiemelt támogatója a női labdarúgásnak az UEFA partnereként, és olyan egyéni támogatottjai is vannak a sportágban, mint az amerikai női váltogatott játékosai Megan Rapinoe és Alex Morgan, vagy a Chelsea ausztrál csatára, Sam Kerr.

Hegerberg, aki a Hublot és a Mastercard globális nagykövete, az egyik legmagasabb keresetű női labdarúgó, a hírek szerint a Lyonnál 400.000 euró a fizetése.  

Hegerberg 2017 óta nem szerepelt a norvég válogatottban, tiltakozásul az ellen, ahogy a Norvég Labdarúgó Szövetség kezeli a női csapatot. A bojkott kiterjedt a tavalyi franciaországi női világbajnokságra is, és Hegerberg csak akkor fog visszatérni a válogatottba, ha az ország labdarúgását irányító testület egyenlő fizetést garantál a női játékosoknak. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat