drag

A UFC 249 meghaladta a 700 ezer előfizetőt az ESPN+-on

Getty Images

Dana White elnök üdvözli az MMA zárt kapuk mögötti visszatérését.  

Az amerikai ESPN élő közvetítésére, melyet a UFC május 9-i újrakezdéséről sugárzott, több mint 700.000 néző fizetett elő pay-per-view (PPV) szolgáltatás keretében, írja a Sports Business Journal (SBJ).

A UFC 249-re, amelyet eredetileg április 18-án rendeztek volna New Yorkban, de a koronavírus miatt elhalasztották, végül Floridában került sor zárt kapuk mögött. A főmeccsekre vonatkozó exkluzív amerikai PPV-jogokat az ESPN+ birtokolta az Endeavor tulajdonában lévő MMA-val kötött televíziós megállapodás alapján.

A Disney OTT sportelőfizetési szolgáltatása is sugározta az előmeccseket Tony Ferguson és Justin Gaethje könnyűsúlyú címmérkőzése előtt, és elérhetők voltak a UFC Fight Pass elnevezésű streaming platformján is.

A UFC elnöke, Dana White elmondta, hogy az esemény bizonyék arra, a profi sport, megfelelő irányelvek betartása mellett, vissza tud térni az egészségügyi krízishelyzetben. White annak ellenére tette ezt a kijelentést, hogy a brazil könnyűsúlyú harcos, Jacare Souza Covid-19 tesztje pozitív lett az esemény előtt, így visszalépni kényszerült.

A UFC visszatérése utat nyithat más MMA események amerikai folytatása előtt, és White bejelentette azt is, hogy május 23-án Las Vegasban újabb UFC-eseményt rendeznek.

Mivel szurkolók nem lehettek jelen a rendezvényen, a UFC 249 számos újítást vezetett be, hogy növelje az otthoni televíziós élményt. A stáb több mikrofont helyezett el a küzdőtéren kompenzálva a nézőtéri zaj hiányát, és a kamerák elsősorban az akciókra fókuszáltak.

Craig Borsari, a UFC gyártási alelnöke a SBJ-nek elmondta: „Úgy nézett ki, mint egy normális esemény, ez is volt a szándékunk. Nem riadtunk meg attól sem, hogy üres székeket mutassunk, hiszen ez most a helyzet. Ugyanakkor szerettünk volna egy olyan terméket előállítani, ami a lehető legközelebb áll ahhoz, amit a múltban nyújtottunk.”   

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat