drag

A Premier League televíziókkal tárgyal a zárt kapus folytatás előtt

Az angol labdarúgás elitsorozata júniusban folytathatja a 2019/2020-as szezont.

A Premier League az Egyesült Királyságbeli televíziós partnereivel tárgyal arról, hogy lehetne a legjobban közvetíteni a szezon hátralévő mérkőzéseit, a sorozat ugyanis hamarosan folytatódhat, igaz, zárt kapuk mögött, számolt be róla a PA hírügynökség.

Hat hete függesztették fel a Premier League küzdelmeit, hogy mérsékeljék a koronavírus hatását, és most arról beszélgetnek, hogy mikor tudna folytatódni a szezon, ha egyáltalán folytatódhat.

A júniusi visszatérést fontolgatják, és érthető, hogy a Premier League arról egyeztet, hogy lehetne a legjobban közvetíteni a mérkőzéseket, amelyekről a távolságtartás miatt kizárják a szurkolókat.

A kormányszóvivő azt mondta:

A miniszterek folyamatosan együttműködnek a sportot irányító testületekkel, hogy térhetnének vissza az élő sportesemények a jövőben. Erre csak akkor kerülhet sor, ha teljesítettük az öt feltételt, hogy enyhítsünk a távolságtartási intézkedéseken.

A szezon még hátralévő 92 mérkőzéséből 47-et már betervezett közvetítésre a fizetős Sky Sports és a BT Sport a szerződés alapján.

A többi 45 mérkőzésről beszélget a Premier League ezzel a két társasággal, illetve a szintén jogtulajdonos közszolgálati BBC-vel, valamint az internetóriás Amazonnal, egy ésszerű és arányos elosztásról.  

Bármely döntés csak a részvényesek egyetértésével és támogatásával jöhet létre, és nem egyértelmű, hogy a mérkőzéseket szabadon fogható csatorna közvetíti-e.

A pénteki negyedéves szurkolói fórumon, amit konferencia hívással bonyolítottak le, a Manchester United alelnöke, Ed Woodward azt mondta, a klub reméli, hogy sikerül befejezniük a 2019/2020-as szezont, szurkolókkal vagy nélkülük.

Ahogy Ti is, mi is alig várjuk már, hogy a csapat visszatérjen a pályára, amint értesítenek, hogy ez biztonságos. Remélhetőleg be tudjuk fejezni az idényt, mert még sok reménnyel kecsegtet számunkra a Premier League-ben, az Európa Ligában és az FA Kupában is

– mondta Woodward.

Folyamatos tárgyalásban vagyunk az irányító testületekkel arról, hogy ez mikor és hogy történhet meg, és folytatjuk az egyeztetést ezzel a fórummal is, hogy informáljuk a szurkolókat. És bár előfordulhat, hogy eleinte csak zárt kapuk mögött tudjuk lejátszani a mérkőzéseket, mindnyájan tisztában vagyunk vele, a futball csak akkor fog visszatérni a normál kerékvágásba, ha a szurkolók is jelen lehetnek a mérkőzéseken.

Mindeközben a Times arról írt, hogy az Egyesült Királyság kormánya sürgette a Premier League-et és más sportsorozatokat, hogy álljanak elő visszatérési terveikkel abban a reményben, hogy a sport segíthet a nemzet hangulatának javításán az egészségügyi válság idején.

A brit újság azt írja, az angol labdarúgás elitsorozata felvázolta az „Újrakezdés” elnevezésű tervét, amely szerint a Premier League június 8-án folytatódna zárt kapuk mögött semleges helyszíneken.

Forrás: SportsPro Media

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat