drag

A Premier League esport viadala több mint 150 millió megtekintést ért el

A FIFA 20 bajnokság döntőjét 3 millióan nézték meg a Premier League Facebook-oldalán.

A Premier League ’ePremierLeague Invitational’ elnevezésű esport tornája több mint 150 millió megtekintést hozott a hivatalos Facebook-, Twitter- és Instagram-oldalakon, számolt be róla a Nielsen Sports.

Mivel a valós szezont felfüggesztették a koronavírus-járvány miatt, a múlt hónapban elindított első esport viadalon az angol klubfutball elitosztályában szereplő játékosok mérkőztek egymással az EA Sports FIFA 20 játékán. A döntőn, amelyet április 25-én játszottak, a Wolverhampton Wanderers játékosa, Diogo Jota a Liverpoolban futballozó Trent Alexander-Arnoldot győzte le, és aranygóllal szerezte meg a trófeát.  

Ahogy a SportsPro megtudta, a döntőt hárommillióan nézték meg a Premier League hivatalos Facebook-oldalán, és 394 ezer megtekintést hozott a YouTube-on.  

Hasonló számokat ért el a torna elődöntője is. A negyeddöntő, a harmadik játéknap, a nyolcaddöntő és a nyitó forduló nézettsége 2,7 millió, 2,2 millió, 1,9 millió és 800.000 volt szintén a Premier League Facebook-oldalán. Alexander-Arnold elődöntős összecsapása a Manchester City futballistája, Raheem Sterling ellen 1,4 millió megtekintést hozott csak a Liverpool Facebook-oldalán.

Ha lebontjuk az adatokat, láthatjuk, hogy a nézőszám 275 százalékkal nőtt a nyitó fordulótól a döntőig.

Az ePremierLeague Invitational küzdelmeit közvetítette az Egyesült Királyság kereskedelmi televíziója, a Sky Sports is, a fő csatornáján és a Premier League csatornáin átlagban 70 ezres nézőszámmal. Csak a tisztánlátás kedvéért, a Sky legnézettebb Premier League mérkőzése a novemberi Liverpool-Manchester City összecsapás volt 3,36 millió nézővel, amit egyébként a Liverpool nyert 3-1-re. Ez a mérkőzés a televíziós társaság valaha volt harmadik legnézettebb Premier League-közvetítése.

A nézettségi adatokat látva döntöttek, május 5-én elindították az ePremierLeague Invitational második sorozatát, amelyen ismét képviselteti magát mind a húsz élvonalbeli klub, játékosok és ismert személyiségek, mint például az egykori cirkálósúlyú világbajnok ökölvívó, amúgy hatalmas Everton-szurkoló Tony Bellew is.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat