drag

A Liverpool a szezon végéig meghosszabbítja a New Balance mezmegállapodását

Getty Images

A Premier League klub Nike-val kötött szerződését augusztus 1-ig eltolták. 

A Premier League bajnokaspiránsa, a Liverpool rövid távon meghosszabbította mezszerződését a New Balance-szal az újjáalakított 2019/2020-as szezon végéig. 

A New Balance-t az amerikai Nike váltotta volna június elsején, de a bostoni cég szerződése most július 31-ig tart majd, miután a Premier League-et a Covid-19 járvány miatt felfüggesztették. 

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a Liverpool New Balance mezben emelje magasba a Premier League trófeát, már amennyiben megszerzi a bajnoki címhez szükséges 6 pontot. 

A New Balance-szal kötött rövidtávú szerződés azt jelenti, hogy a Liverpool Nike-val kötött megállapodása, amelyet januárban jelentettek be, augusztus elsejéig tolódik. 

A Liverpool egy közleményben erősítette meg a lépést: „A New Balance, a klub és az új mezszponzor Nike közös megállapodása volt, hogy a szerződés, amely 2020. május 31-én járt volna le, meghosszabbodik a Premier League Covid-19 miatti felfüggesztése következtében.” 

A Liverpool új partnere, a Nike a hírek szerint évi 30 millió fontot fizet a merseyside-i klubnak, ami 15 millióval kevesebb, mint a 45 milliós éves díj, amit most kap a klub a New Balance-tól. 

A megállapodást hosszú jogi procedúra előzte meg a New Balance-szal, amely a szerződésében lévő opció értelmében meg akarta hosszabbítani az együttműködést. 

A bíróság a Liverpool javára döntött októberben, megállapítva, hogy a New Balance marketing és disztribúció terén nem tudja felvenni a versenyt a Nike-val. A hírek szerint a Nike 20 százalékos részesedést is kínál a Liverpoolnak a merchandise termékek online értékesítéséből. 

A Liverpool továbbá megnyitotta első online klubüzletét Japánban. A platform, amely a helyi futball-outlet Kamóval közösen indult el, hozzáférést biztosít a szurkolóknak a mezekhez, merchandise termékekhez, ruházati és divat-kiegészítőkhöz. 

A Liverpool 25 pontos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját. A következő mérkőzése a merseyside-i derbi lesz a helyi rivális Everton ellen. 

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat