drag

A La Liga virtuális szurkolókkal és felvett közönséghanggal készül a közvetítésekre

Getty Images

A spanyol labdarúgó bajnokságban új kamerapozíciókat is bevezetnek a zárt kapus meccsekre. 

  • A norvég Vizrt virtuális szurkolókat készít
  • A Tech virtuális molinókat gyárt üzenetekhez 
  • Az EA Sport La Liga-hangkönyvtára szolgáltatja a mesterséges közönséghangot

A spanyol labdarúgó testület, a La Liga megerősítette, hogy a virtuális szurkolók és a mesterséges közönséghang is hozzátartoznak majd a közvetítéseihez, amikor Spanyolország első- és másodosztályú labdarúgó bajnoksága a héten újra rendez mérkőzéseket zárt kapuk mögött. 

A norvég Vizrttel együttműködve a La Liga stadionok lelátói virtuálisan megtelnek a hazai csapat színeit viselő szurkolókkal. Amikor a játék megáll, a virtuális szurkolók átválthatók molinókká, üzeneteket és egyéb ajánlatokat mutatva. 

A tömeghangot a FIFA videójátékait is készítő EA Sports biztosítja. A társaság hangraktárában lévő, korábban a La Liga stadionjaiban rögzített morajokat digitálisan hozzákeverik az élő adáshoz válaszul a gólokra vagy épp szabálytalanságokra. 

A kínált közvetítésélmény, amely addig lesz érvényben, míg a szurkolók nem járhatnak újra meccsekre, mindig hazai, mind nemzetközi szinten elérhető, bár Spanyolországban a szurkolók választhatják azt az opciót is, hogy közönséghang nélkül az üres stadiont nézik. 

A La Liga elmondta, ezekkel a közvetítési újításokkal a szurkolók vonzóbb szolgáltatást kaphatnak, amely hasonlít ahhoz, ahogy ők látták és hallották a mérkőzéseket március 12-e, a koronavírus-hjárvány miatti felfüggesztés előtt. 

„Változtattunk, hogy a szurkolók élvezhessék a La Ligát” – mondta Javier Tebas, a La Liga elnöke. „Globális partnerekkel dolgozunk azért, hogy kiváló nézői élményt nyújthassunk. Különleges időszakot élünk, de számunkra fontos volt, hogy alkalmazkodjunk és vonzó, modern közvetítéseket biztosítsunk a szurkolóinknak.” 

A La Liga új kameraállásokat is bevezet. Néhány kamerát olyan helyre raknak, ahol korábban blokkolta volna a látványt a lelátón ülő szurkolók elől, míg a légi kamera repülési útvonala megváltozik, hogy újfajta képeket kínálhasson. A kispadkamera a lelátó túloldalára költözik, a játékoskijáróban pedig robotkamerát alkalmaznak majd az egészségügyi biztonság érdekében.

A La Liga – a Bundesliga mögött – a második rangos európai labdarúgó bajnokság, amely visszatér június 11-én, amikor elsőként a Sevilla a Real Betist fogadja. A másodosztályú bajnokság egy nappal korábban folytatódik a Rayo Vallecano - Albacete találkozóval.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat