drag

A DAZN befektetőt keres a Covid-19 hatása miatt

Getty Images

Az OTT-szolgáltatás pénzügyi támogatót keres, miután a járvány miatt nincsenek élő sportesemények.

A DAZN milliárdos tulajdonosa, Len Blavatnik befektetőt keres, hogy biztosítsa a digitális sportmédia cég pénzügyi jövőjét a koronavírus-járvány idején, számolt be róla a Financial Times (FT).

Az élő sportesemények felfüggesztése miatt az előfizetők felfüggesztették a havi befizetéseket az OTT-szolgáltatásra.

A DAZN dollár milliárdokat fizetett élő sportesemények jogdíjára, hogy jelentős szereplővé váljon a piacon, de március végén írt a jogtulajdonosoknak, hogy nem fog fizetni olyan tartalomért, amelyet a sportesemények felfüggesztése miatt nem kapott meg.

Az FT riportja szerint Blavatnik azt sem zárja ki, hogy eladja a DAZN csoportot, de a legkedvezőbb megoldás egy befektető lenne.  A DAZN nemrég számos média céget megkeresett, köztük a John Malone tulajdonában lévő Liberty Globalt is, ám eddig csekély érdeklődés mutatkozik.

Simon Denyer, a DAZN ügyvezető igazgatója áprilisban küldött egy emailt a dolgozóknak, amit az FT is publikált, melyben a járványt a sportra nézve 75 év óta a legnagyobb katasztrófának nevezi, valamint a legnagyobb kihívásnak, amivel a cégének valaha szembe kellett néznie. 

2018-ban a DAZN 3 milliárd dollárt ért, amikor 300 millió dollárért eladta 10 százalékos részesedését a japán reklámóriás Dentsunak, de most, legalábbis az FT szerint, nemigen tudná ezt az értéket hozni.

Tavaly októberben a DAZN felkérte a Goldman Sachsot, hogy keressen számára 500 millió dolláros támogatást, amellyel a bővítését finanszírozná, de a Covid-19 kitörése miatt ezt jócskán megkurtították.  

2019-ben a DAZN eladta a Perform Content részlegét a Vista Equity Partners nevű befektetési társaságnak. Ezzel a megállapodással a Perform egyesült a sportstatisztikákkal foglalkozó STATS-szal, míg a DAZN készpénz és kisebbségi részesedés kombinációját kapta az újonnan alakult társaságban.

A DAZN nem kommentálta a SportsPro-nak az FT értesüléseit.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat