drag

A CVC 120 millió fontért 28%-os részesedést vásárolt a Pro14 Rugby-ből

Getty Images

A magántőke az angol rögbi-bajnokság után további befektetéseket eszközöl a rögbi sportba.

A CVC Capital Partners magántőke alap folytatta előretörését a rögbi sportban, jelentős részesedést vásárolt a Guinness Pro14 nemzetközi klubsorozatban.

A londoni befektetési cég a hírek szerint 120 millió fontot fizet a Pro14 Rugby 28 százalékos részesedéséért.

A CVC a liga szervezőbizottságától, a Celtic Rugby DAC-tól, valamint annak tagjaitól, Walestől, Írországtól, Skóciától és Olaszországtól vásárolja a részesedést, ám a bizottságnak így is megmarad 72 százaléka, vagyis továbbra is többségi tulajdonosa a sorozatnak.  

A megállapodás részeként, amelyről először hónapokkal ezelőtt adtak hírt, az Olasz Rögbi Szövetség (FIR) tagja lesz a Celtic Rugby DAC és részesedést kap a befektetésből.

A Pro14 Rugby közleménye szerint a CVC befektetése lehetővé teszi, hogy szövetség folytassa a „sportágba történő befektetést, mind profi, mind amatőr szinten, és hosszú távon megvalósíthassa a benne rejlő potenciált”.

Az alap egy részét arra használják, hogy „további befektetéseket eszközöljenek, és fejlesszék a ligát” – állt a közleményben.

A CVC Capital Partners a világ egyik legnagyobb befektetési társasága, 24 irodája van szerte a világban, és 82,4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, korábban volt részesedése a Formula 1-ben, illetve a MotoGP-ben is.

A közelmúltban a társaság 27 százalékot szerzett az angol rögbi bajnokságban, és tárgyalásokat kezdett egy 300 millió fontos befektetésről a Six Nations nemzetközi sorozatba.

A CVC befektetését követően Martin Anayi megőrzi vezető pozícióját a Pro14 Rugby élén, míg a négytagú szövetség továbbra is önállóan felel a liga sportszakmai és rendezési kérdéseiért.  

„A CVC nagyon erősen hisz ebben a projektben, és mindent megtesz azért, hogy tartani tudja eddigi sikersorozatát a sportbefektetések terén, beleértve a Formula 1-et, a MotoGP-t és a Premiership Rugby-t” - mondta Anayi.

„Ez a partneri kapcsolat lehetővé teszi, hogy a részvényeseink fenntartható fejlődést tervezhessenek, amelyből a sportág, a játékosok és a szurkolóink nyerhetnek. Nagy öröm számunkra, hogy a CVC partnerei lehetünk, meglátták bennünk az ambíciót, a dinamikus és innovatív szervezetet, ez az együttműködés számos rögbi nemzetre lehet hatással.”

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat