drag

A Bundesliga visszatérése 5 millió nézőt vonzott a Sky Deutschlandon

Getty Images

Az Egyesült Királyságban a BT Sporton 600 ezer néző látta a Dortmund Schalke elleni győzelmét.

A német első osztályú labdarúgó bajnokság visszatérése több mint 5 millió nézőt hozott a Sky Deutschland televíziónak május 16-án, amikor újra Bundesliga-mérkőzéseket rendeztek, természetesen zárt kapuk mögött.   

Visszatért 66 nap után az öt legrangosabb európai futball-bajnokság egyike, a német Bundesliga, és a sorozat legfőbb hazai médiapartnere, a Sky mindent egybevéve 27.2 százalékos piaci részesedést ért el. A délutáni sávban összesen 3.81 millió néző kapcsolt a Sky televízióra vagy követte a mérkőzéseket a Sky Go OTT-platformján.

Ebben a számban szerepel az a 2.45 millió néző is, akik a Konferenz showt nézték a Sky Sports News HD-n, ezt most a nem előfizetők is ingyen kaphatták. A társaság 6 számjegyű nézőt húzott be a Sky Ticketen és a Sky Deutschland streaming szolgáltatásán is.

A forduló mérkőzését, a Borussia Dortmund és a Schalke találkozóját a Sky szerint milliók látták. A Borussia Mönchengladbach 3-1-es idegenbeli győzelme az Eintracht Frankfurt ellen 789 ezer nézőt hozott a televízióban és a Sky Go-n.

A Sky-nak a kiegészítő Bundesliga-műsorai is szép számokat hoztak. Jörg Wontorra futball talkshow-ját 531 ezren nézték a Sky Sports News HD-n. Mivel a Német Labdarúgó Liga (DFL) a közvetítőkre bízta az újításokat, a Sky több opciót is ajánlott a nézőknek, például megerősített vagy eredeti hanggal nézhették a találkozót.

Jacques Raynaud, a Sky Deutschland marketingvezetője elmondta: „Hálásak vagyunk, hogy milliós közönséget tudtunk szórakoztatni a Bundesligával. Nagyon elégedettek vagyunk a visszatéréssel. A kivételes nézettség jelzi, hogy a műsorkoncepciónk tökéletesen működött, és a nézők igényelték a különleges televíziós élményt szurkolói kommentekkel, plusz feedekkel és hangopciókkal. A legfontosabb azonban mindenki számára a biztonság volt.”

A brit Daily Mirror szerint az Egyesült Királyságbeli BT Sport közvetítését a Dortmund - Schalke mérkőzésről átlagban 500 ezren látták, de volt olyan időszaka is a meccsnek, amit 652 ezren néztek. Az esti Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach találkozó nézőszáma elérte a 192 ezret.

A Sky Italia is közvetítette a Bundesliga visszatérését, 400 ezres nézettséggel. A Dortmund 4-0-s győzelmét a Schalke ellen 155 ezren látták, ez 1,2 százalékos piaci részesedést jelentett Olaszországban.  

Amerikában a Fox Sports története két legmagasabb Bundesliga nézettségét érte el az FS1 csatornán. A Dortmund Schalke elleni győzelmével 0.33-as, míg a Borussia Mönchengladbach Eintracht Frankfurt elleni 3-1-es sikerével 0.21-es arányt hozott. Cincinnati, Kansas City, Washington DC és Tampa voltak a legjobban teljesítő államok közvetítési szempontból.

A Bundesliga iránti érdeklődés növekedését kihasználva a DraftKings Amerikában megszerezte a fogadási célú közvetítési jogokat digitális platformjaira a 2019-/2020-as szezon hátralévő részére.

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat