drag

A brit sport zárt kapus maradhat a vakcina megtalálásáig

A brit kormány zöld utat ad az elitsport júniusi visszatérésére.

Angliában a versenysport június elsején újraindulhat zárt kapuk mögött, de nézők valószínűleg addig nem látogathatják az eseményeket, amíg nincs védőoltás.

Május 11-én tették közzé a brit kormány nyitási tervét, melynek lényege a koronavírus terjedésének korlátozása, és amely meghatározza, milyen feltételekkel és milyen tevékenységeket lehet biztonságosan végezni.

A terv második pontja, amely tartalmazza, hogy június elseje előtt semmi nem kezdődhet, „engedélyezi kulturális és sporttevékenység zárt kapus lebonyolítását közvetítési célokra, de kerülni kell a társadalmi érintkezés kockázatát”.

Mindez akkor válik lehetségessé, ha addig megfelelő előrelépés lesz a vírus terjedésének visszaszorításában, de az ’Our Plan to Rebuild: The UK Government’s Covid-19 Recovery Strategy’ (A mi tervünk az újjáépítésre: a brit kormány Covid-19 visszatérési stratégiája) szerint „a szervezeteknek meg kell tenniük az előkészületeket”.  

Kevésbé egyértelmű, hogy a szurkolók mikor térhetnek vissza a helyszínekre. A dokumentum megfogalmazza, hogy olyan vállalkozások, mint a mozik vagy fodrászatok három lépcsőben újranyithatnak, de nem előbb, mint július 4-dike, és hozzáteszi: „egyes helyszínek, amelyek tömegeket vonzanak, és ahol nehéz megtartani a távolságot, még nem nyithatnak meg biztonságosan, vagy csak részlegesen”.

„A kormány szeretne annyi üzletet és nyilvános helyet megnyitni, amennyit a jelenleg biztosított adatok és információk alapján lehet.

Annak érdekében, hogy ezen nagy kockázatú vállalkozások és nyilvános helyek minél előbbi megnyitását lehetővé tegye, a kormány óvatosan megkísérli az újranyitást, és nyomon követi, hogy mennyire tudják betartani a Covid-19 biztonsági előírásokat.

A kormány emellett folyamatosan figyeli a hasonló helyek újranyitását szerte a világban.

A kormány operatív törzseket állít fel, hogy együttműködjenek a szektorok résztvevőivel, miként tudják biztonságosan működtetni a vállalkozásaikat és helyeiket.”

A 21-dik oldal figyelmeztet arra, hogy a sportstadionokhoz hasonló helyszínek újranyitása „teljes mértékben csak később lesz lehetséges a fertőzési számok csökkenésének függvényében”.

A nemzetközi utazással járó eseményeket, mint az UEFA Bajnokok Ligája és az Európa Liga, befolyásolhatja a kormány azon terve, hogy bevezetné a kötelező 14 napos karantént az Egyesült Királyságba érkezők számára, kivéve, ha szerepelnek a „kivételek listáján”. 

A Premier League klubok május 11-én találkoznak, hogy folytassák az egyeztetést az Újraindítási Projektről. A folytatást, elképzeléseik szerint, június 8-a előtt nem tervezik.

Első osztályú krikett július elsejéig biztosan nem lesz sem Angliában, sem Walesben, az Angliai és Walesi Krikett Tanács (ECB) döntése értelmében.

A Brit Lóverseny Hatóság (BHA) abban reménykedett, hogy május végéig visszatérhet két rangos eseménnyel a hónap végén, még a június eleji Guineas Fesztivál előtt.

Ami az általános sportolást illeti, szerdától engedélyezett lesz az egyéni sport más háztartásban élővel is. A csapatsportok viszont nem engedélyezettek, kivéve az egy háztartásban élők között.

Forrás: SportsPro Media

Kezdjük el a közös munkát még ma!
‍Keress minket bizalommal!
Kapcsolat